Kā klājas Norai Ikstenai, kuras ārstēšanai vāca līdzekļus visa Latvija

tautaruna.lv 26.oktobris 2022, 9:20
 
F64
Vēl augustā izskanēja ziņa, ka ar rakstnieci Noru Ikstenu notikusi nelaime. Tika vākti līdzekļi viņas ārstēšanai. Evijas Kalnbērzas materiālā "Dzimšanas dienu nosvin kopā ar dakteriem" izdevumā "Privātā Dzīve" Noras māsa stāsta, kā viņai klājas šobrīd.

Kopš augusta sākuma Nora veseļojas mājās, būdama ciešā māsas un ārstu uzraudzībā. Kā saka Indra - intensīvs ārstēšanās process norit visās frontēs un ir arī sasniegti rezultāti.

"15.oktobrī kopā ar dakteriem un tuvākajiem draugiem mājās nosvinējām māsas 53.dzimšanas dienu. Mums tiešām viss iet uz labo pusi," viņa piebilda.

Viņa arī piebilst, ka līdz gadu mijai publiski par to, kas notika ar Noru Ikstenu, netiks runāts.

Portāls NRA jau rakstīja, ka dramaturģe Māra Zālīte vērsās pie Latvijas sabiedrības ar lūgumu palīdzēt: "Aprīļa sākumā ar Noru notika nelaime. Ārsti daudz cerību nedeva. Nora bija uz mūžīgās aiziešanas robežas. Ārsti un Nora cīnījās par dzīvību.Viņi uzvarēja, un, lūk, vakar - 2022. 4. augustā Nora ir atgriezusies mājās!Lai izveseļotos pilnībā vēl vajadzīga ilgstoša ārstēšanās un rehabilitācija. Nora Ikstena, mūsu lieliskā rakstniece ir sava radošā darba zenītā. Nezinām, cik ilgi noritēs pilnīga atlabšana. Norai vajadzīga palīdzība un atbalsts."

Nāves skavās Ikstena nokļuvusi pēc pašas iniciatīvas, izdzerdama dzīvībai bīstamu devu šķidruma, kas nodara nopietnu kaitējumu iekšējiem orgāniem, rakstīja Inta Mengiša un Ligita Eglīte materiālā "Nora bija uz mūžīgās aiziešanas robežas" izdevumā "Kas jauns"

Rakstniecei pēdējie gadi bijuši emocionāli un fiziski grūti. Pēc 11 kopābūšanas gadiem viņa 2019.gadā šķirusies no vīra Levana. Gruzīns nav bijis sievai uzticīgs un agresijas lēkmēs bija arī uzbrucis. Tas atstājis rētas Ikstenas ticībai mīlestībai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:16

Jaunākās diskusijas