TV zvaigzne Magone Burka brīdina par blēžiem

tautaruna.lv 25.oktobris 2022, 15:15
 
Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency
Pēdējo mēnešu laikā gan bankas, gan valsts policijas pārstāvji, gan līdzcilvēki sociālajos tīklos brīdinājuši par dažādiem krāpniekiem un to īstenoto negodprātīgo rīcību. Šīs nedēļas sākumā par blēžiem interneta vidē brīdinājusi arī raidījumu dalībniece Magone Burka.
"Uzmanies! Jauni blēži, krāpšānas mēģinājumi," tā pie sociālajā tīklā instagram ievietotā attēla raksta M.Burka. Viņa publicējusi attēlus, kuros redzams, ka sociālajā tīklā izsūtītā vēstulē krāpnieki it kā brīdinājuši par autortiesību pārkāpumiem. Tiesa, vēstules saturs raisa pamatotas aizdomas, ka to nav sūtījuši sociālā tīkla administratori, bet gan krāpnieki, kas, iespējams, vēlējušies nozagt konkrēto profilu ar vairāk nekā 9000 sekotāju.

Atgādinām, ka ņemot vērā krāpnieku aktivitāti, policija atkārtoti brīdinajusi par krāpšanu mēģinājumiem, iedzīvotājiem saņemot zvanus no personām, kuras uzdodas par banku, valsts iestāžu darbiniekiem un “Google” speciālistiem. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldē šā gada oktobrī ir uzsākti trīs kriminālprocesi par izkrāptiem naudas līdzekļiem - 45 000 eiro no iedzīvotāju banku kontiem.

Krāpnieki arvien izdomā jaunus krāpšanu paņēmienus un stāstus. Tāpēc svarīgi būt modriem vienmēr un neatklāt svešiniekiem sensitīvu informāciju, kā personas datus, un it īpaši rūpīgi sargāt bankas kontu piekļuves datus - kredītkaršu numurus, CVC kodus, PIN kodus. Krāpnieki aizvien uzdarbojas ne vien telefoniski, uzdodoties par policistiem, “Google” speciālistiem, banku darbiniekiem u. c., bet arī e-pastos.

Gadījumos, ja ir izkrāpta nauda, par to no sākuma jāinformē sava banka, bet pēc tam jāvēršas ar iesniegumu tuvākajā Valsts policijas iecirknī. Savukārt riska informāciju par aizdomīgām darbībām interneta vidē iespējams policijai nosūtīt mobilajā lietotnē “Mana drošība”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:59

Jaunākās diskusijas