Eilands atbild tiem, kuri spriež, vai Latvijai jāpiedalās "Eirovīzijā"

tautaruna.lv 25.oktobris 2022, 19:30
 
Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency
Aizvadītās nedēļas izskaņā mikroblogošanas vietnē twitter sākta plaša diskusija, vai apstākļos, kad aug dažādi izdevumi, Latvijai būtu jāpiedalās "Eirovīzijā". Savu atbildi uz šo jautājumu publicējis arī mūziķis Ralfs Eilans.
"Nevajag arī uz hokeja čempi ārzemēs braukt, jo, būsim reāli, medaļas tur nespīd, tikai izdevumi. Es tā kādu laiku mierīgi varu vēl turpināt saukt, ko mums nevajag," mikroblogošanas vietnē twitter raksta R.Eilands.

"Mums tomēr ir diezgan maza varbūtība hoķī palikt pēdējiem," atbildot R.Eilanda replikai, norādījis mūziķis Kārlis Būmeisters.

"Ralf, visu cieņu Jums. Bet tad jājautā, vai mums ir zināms auditorija un tās lielums EV un, piem., hokejam, basketbolam? Kam Jūs strādājat? Satiekot citvalstu jauniešus, manu bērnu draugus ap 30 g, viņi vispār nezina, kas ir EV. Un par dziesmu svētkiem es neteicu neko, ja kas," norādījusi kāda mūziķa ieraksta komentētāja.

"Tai pašā hokeja čempī bez mums ir varbūt 15 citas pasaules valstis, no kurām pusei hokejs nav prioritāte. Eirovīziju skatās 200 miljoni praktiski visā Eiropā un ir lielākā arēna, kur tiek veicināta LV kultūras atpazīstamība. Piemēram, Citi Zēni tika pieminēti Džona Olivera šovā," uzsvēris kāds cits twitter lietotājs.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka šogad starptautiskajā dziesmu konkursā, kas notika Turīnā, uzvarēja Ukrainas pārstāvji - grupa "Kalush Orchestra" - ar dziesmu "Stefania", taču Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ tika nolemts konkursu nākamgad rīkot Lielbritānijā, kas šogad konkursā ierindojās otrajā vietā.

Parasti darbam Eirovīzijas konkursa pusfinālos un finālā un to sagatavošanā tiek akreditēti vairāk nekā 10 000 cilvēku, ieskaitot dalībnieku pavadošo personālu un žurnālistus. Sagaidāms, ka vēl 30 000 cilvēku ieradīsies no visas pasaules, lai šovus baudītu klātienē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:32

Jaunākās diskusijas