"Par ko?" Bulim jautājumi par iespējamu algu paaugstinājumu politiķiem

tautaruna.lv 20.oktobris 2022, 15:15
 
Ģirts Ozoliņš/ F64 Photo Agency
Aizvadītās nedēļas nogalē Latvijas televīzijas raidījums "De facto" vēstīja, ka 2021.gadā pieņemtās atlīdzības reformas rezultātā 2023.gada valsts budžeta projektā, kurš vēl būs jāizskata jaunajai Saeimai, papildus aptuveni trīs miljoni eiro novirzīti algu celšanai. politiskajiem amatiem. Ne vienam vien sabiedrības pārstāvim radies jautājums, kāpēc šāds algu pieaugums, iespējams, plānots tieši politiķiem.

"Kāds,jebio rio var paskaidrot ,par ko?" pie attēla, kurā redzams potenciālais algu pieaugums dažādās politiķu amata pozīcijās, mikroblogošanas vietnē twitter raksta aktieris A.Bulis.

"Ja,es pareizi saprotu ,tad paceļ visiem valsts sektora darbiniekiem : ierēdņiem,tiesām pensionāriem,skolotājiem,ārstiem,ugunsdzesējiem ,tēatra darbiniekiem (gribētu gan uzzināt kad un par cik)… jo,visiem, viss ir Ok!" norāda aktieris.

"Ideja jau nav slikta, jo alga ir viens no veidiem, kā piesaistīt valsts pārvaldē strādāt zinošus un spējīgus cilvēkus. Vai viņi tiešām piesaistīsies - tas jau ir cits jautājums," savu viedokli pauž kāda komentētāja.

"Īstermiņā daudziem visdrīzāk šis nepatīt, bet ja vēlamies, lai nākotnē politikā ietu sakarīgi un spējīgi kadri, tad par to arī ir labi jāmaksā," skaidro kāds cits.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka reformas rezultātā no 2023.gada premjera alga kāps par 52%, pārējiem ministriem - par 42%, savukārt Saeimas priekšsēdētājam - pat par 75%, tikmēr ministriju ierēdņu algām, kuru celšana bija atlīdzības reformas galvenais mērķis, budžetā nauda nav iedalīta, vēstīja raidījums.

Nākamgad Valsts prezidents, premjers un Saeimas priekšsēdētājs saņems gandrīz 8000 eiro mēnesī pirms nodokļu nomaksas. Visiem tas ir kāpums par vairākiem desmitiem procentu, salīdzinot ar šo gadu, bet Saeimas priekšsēdētājam algas pieaugums ir pat par 75%, ņemot vērā, ka deputātu algas pēdējos gados bijušas iesaldētas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:51

Jaunākās diskusijas