"Kāda velna pēc..." žurnālists Butkevičs vēršas pie Rīgas domes un Staķa

tautaruna.lv 6.oktobris 2022, 18:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Žurnālists Ivo Butkevičs vietnē "Twitter" vēršas pie Rīgas domes un Rīgas mēra Mārtiņa Staķa ar jautājumu.

Mārtiņš Staķis sniedzis šādu atbildi: "Temperatūrai noslīdot zem nulles, ūdens krānā sasalst un bojā iekārtu, tādēļ tos laicīgi atslēdz no ūdens un ziemas sezonā arī demontēs."

Reaģejusi arī Rīgas dome, publicējot linku uz rakstu: "Rīgas parkos līdz pavasarim ieziemotas strūklakas un dzeramā ūdens krāni"

Tajā teikts - ņemot vērā strauji pieaugošās elektroenerģijas izmaksas un Rīgas domes uzdevumu ieviest taupības pasākumus, no oktobra sākuma beigušas darboties un ieziemotas pašvaldības pārziņā esošās strūklakas, kas ir aptuveni divas nedēļas ātrāk nekā citos gados. Tāpat tiek demontēti un ieziemoti galvaspilsētas parkos esošie dzeramā ūdens krāni.

Kā informē Rīgas domes Mājokļu un vides departaments, iestājoties aukstākam laikam, jau septembra sākumā tika pārtraukta ūdens piegāde bradājamajiem baseiniem Grīziņkalnā un Ziedoņdārzā.

Rīgas pašvaldības pārraudzībā ir 13 strūklakas - desmit stacionārās un trīs peldošās. Pēc remontdarbu veikšanas šogad rīdziniekus atkal priecēja atjaunotās strūklakas pie Kongresu nama, Vērmanes dārzā un Esplanādē, tupināja darboties strūklakas Ziedoņdārzā, Viesturdārzā, Grīziņkalnā, pie Latvijas Nacionālās operas, kā arī peldošās strūklakas Pilsētas kanālā.

Galvaspilsētas parkos šā gada pavasarī tika atklāti seši Rīgas pašvaldības izveidoti dzeramā ūdens krāni, no kuriem rīdzinieki un pilsētas viesi varēja veldzēties ar tīru dzeramo ūdeni. Tie tika uzstādīti Vērmanes dārzā pie bērnu rotaļu laukuma, Ziedoņdārzā, Esplanādē aiz Latvijas Mākslas muzeja ēkas, Mežaparkā pie zoodārza ieejas, Dzegužkalna parkā un Krišjāņa Barona ielas bērnu sporta laukumā. Nākamajos gados jaunus dzeramā ūdens krānus iecerēts uzstādīt arī citās apkaimēs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:12

Jaunākās diskusijas