Prigožins pirmo reizi publiski atzīst saikni ar Vāgnera grupu

tautaruna.lv 30.septembris 2022, 11:30
 
Ekrānuzņēmums / youtube.com
Par "Putina pavāru" dēvētais Jevgeņijs Prigožins pirmo reizi publiski atzinās saistībā ar Vāgnera grupu, raksta poļu portāls "Polsatnews.pl".

Krievu uzņēmējs uzsvēra, ka finansējis šī militārā grupējuma izveidi. Viņš līdz šim šādas ziņas ir noliedzis. Formējums piedalījās kaujās Sīrijā, Ukrainā, Āfrika un citur.

Jevgeņijs Prigožins par Vāgnera grupas izveides finansēšanu paziņoja sava uzņēmuma "Concord" paziņojumā presei sociālajā vietnē "VKontakte".

Prigožins paziņojumā rakstījis, ka militārā grupējuma izveide notikusi 2014.gadā, kad Krievija gatavojās kaujām Ukrainas austrumos.

"Pats iztīrīju vecos ieročus, ieguvu ložu necaurlaidīgās vestes un atradu speciālistus, kas varētu man palīdzēt. 2014. gada 1. maijā, izveidojās cilveku grupa, kas vēlāk tika nosaukta par Vāgnera bataljonu, " viņš stāstīja.

Prigožins, kurš tiek dēvēts par "Putina pavāru". Viņa ēdināšanas uzņēmums piegādā pārtiku Kremlim.

Viņš uzsvēra, ka iepriekš nav atklājis savu saistību ar grupas veidošanu, lai aizsargātu tās dalībniekus.

Vāgnera grupas algotņi ir bruņoti ar smago tehniku, artilēriju un militārajām lidmašīnām. Krievija formāli nepieļauj šādu militāro formejumu izveidi, vēsta "Radio Svoboda". Kremlis savu saistību ar grupējumu noliedz.




Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:42

Jaunākās diskusijas