Magone kādai pedagoģei velta neglaimojošus vārdus

tautaruna.lv 1.oktobris 2022, 16:40
 
Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency
Magone no šova „Slavenības. Bez Filta” atklāj, ka vēlas atbrīvoties no uzvārda Burka, kas viņai nesis ļoti daudz nepatīkamu brīžu, tostarp arī skolas laikā. „Bonusā” vēl klāt nācis fakts, ko sieviete arī nekad nav slēpusi, ka viņa nākusi no nelabvēlīgas ģimenes. Savdabīgs uzvārds un sociālais statuss padarījis skolas laiku izaicinošu. Turklāt emocionāli pāri nodarīt atļāvušies ne tikai skolēni, bet arī pedagogi.

Kā stāsta Magone, no mazām dienām par sevi viņai bija jārūpējas pašai - zeķubikses ir vai nav nošļukušas, apkaklīte balta vai netīra, mati izķemmēti vai nē. Kā mazs bērns izprata šos jautājumus, tā arī dzīvoja. „Vienreiz klases audzinātāja mani izvilka klases priekšā, plēsa aiz matiem un visai klasei rādīja, cik man netīri mati. Tas bija briesmīgi,” ar rūgtumu atceras Magone, piebilstot - viņai nav informācijas, vai skolotāja ir dzīva vai vairs nav, bet aizvainojums Magonei pret šo skolotāju palicis līdz šai dienai.

„Tad bija tādi laiki, šobrīd to uzskatītu par vardarbību, fizisku aizskārumu, bet tad nevienu par šādām darbībām nesodīja. Mani uzskatīja par bērnu, kas nāk no sliktas, nabadzīgas ģimenes un, iespējams, tāpēc šādi atļāvās,” uzskata Magone.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē 1

 
Anonīms
 

Nošļukušas zeķubikses var savilkt atpakaļ uz augšu, netīru apkaklīti vai matus izmazgāt. Jā, matus var izmazgāt arī aukstā ūdenī. Nevajag nabadzību izmantot par attaisnojumu slinkumam un nevīžībai. Tāpat jau visi ir redzējuši, kā pie Burkā izskatās. Nabadzība nav vainīga.

7.oktobris 2022, 21:44 Atbildēt
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:13

Jaunākās diskusijas