Šakirai draud 8 gadu cietumsods

tautaruna.lv 30.septembris 2022, 19:22
 
Reuters/Scanpix/LETA
Kolumbiešu dziedātājas Šakiras liktenis karājas mata galā: dziedātājai draud līdz pat astoņu gadu cietumsods pēc tam, kad viņa saņēma aicinājumu stāties tiesas priekšā par apsūdzībām nodokļu krāpšanā 14,5 miljonu eiro vērtībā, raksta Glavred.
Tiesu vara paziņoja, ka dziedātājai var draudēt cietumsods pēc tam, kad viņa jūlijā atteicās no vienošanās par apsūdzībām par izvairīšanos no nodokļu nomaksas.

Tiesa oficiāli liek māksliniecei stāties tiesas priekšā. Tiesas datums vēl nav paziņots, taču paredzams, ka tiesas sēde notiks tuvāko mēnešu laikā.

Šakira tiek apsūdzēta par izvairīšanos no nodokļu nomaksas trīs gadu garumā no 2012. līdz 2014. gadam. Prokurori pieprasa maksimālo sodu par sešām atsevišķām krāpšanas epizodēm par kopējo summu 14,5 miljoni eiro.

Tajā pašā laikā pašai dziedātājai ir iemesls neuzskatīt sevi par vainīgu. Viņa skaidroja, kāpēc viņai Spānijā nav bijis nodokļu rezidentes statuss un līdz ar to nav pienākuma maksāt norādīto nodokļu summu šajā valstī. Viņa Spānijas prasības sauc par "nepatiesām apsūdzībām".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:38

Jaunākās diskusijas