Atklāj, cik patiesībā bagāts ir karalis Čārlzs

tautaruna.lv 3.oktobris 2022, 12:15
 
Reuters/Scanpix/LETA
Jaunais Lielbritānijas karalis Čārlzs III pārvalda aptuveni 42 miljardu dolāru aktīvus un 500 miljonus dolāru mantojis no karalienes Elizabetes II, tostarp viņas pilis, dārgakmeņus un staļļus, no kuriem nekas netiek aplikts ar nodokli.

Čārlzs no savas mātes karalienes Elizabetes II mantoja milzīgus zemes gabalus, karaliskos īpašumus, retas rotaslietas, gleznas un citus personiskus priekšmetus - dažus ļoti, ļoti senus. Viņš arī pārvalda Elizabetes II 42 miljardu dolāru aktīvu portfeli, kurā ietilpst miljardiem dolāru investīcijas. Turklāt jaunajam monarham ir greznas pilis, dargas rotaslietas un nenovērtējami mākslas šedevri, kas patiesībā viņam nekad nepiederēs, raksta Forbes.

Viņas Majestātes testaments tiks atklāts vismaz pēc 90 gadiem, tāpēc tieši tas, kā viņa nolēma sadalīt īpašumu, būs zināms tikai pēc vairākām paaudzēm.

Taču viņas vecākais dēls Čārlzs mantoja karalienes privātīpašumus: viņas iemīļoto Balmoralas pili Skotijā, kur viņa nomira, kā arī Sandringemas pili Anglijas austrumos, kur atrodas karaliskie staļļi ar tīrasiņu pārstāvjiem.

Karalis Čārlzs, visticamāk, mantos arī savas mātes gigantisko privāto juvelierizstrādājumu kolekciju, kā arī mākslas kolekcijas, retas pastmarkas un dažādus personīgos ieguldījumus. Kopumā Forbes visus šos personīgos īpašumus novērtē 500 miljonu dolāru vērtībā.

Un, pateicoties 1993. gadā noslēgtajam līgumam ar Lielbritānijas valdību, Čārlzam nebūs jāmaksā ne mārciņas, lai saņemtu mantojumu.

73 gadus vecais monarhs kāps tronī ar iespaidīgu karalisko bagātību. Lielā mērā šie līdzekļi tika saņemti no Kornvolas hercogistes nekustamā īpašuma peļņas, kas šogad tā īpašniekam ienesa aptuveni 27 miljonus dolāru un tagad pāries viņa vecākā dēla prinča Viljama īpašumā.

Velsas prinča titulā Čārlzs atvēra vairākus uzņēmumus, lai aizsargātu vidi un veicinātu bioloģiskās lauksaimniecības attīstību. Izmantojot savu labdarības fondu, kuru arī mantos Viljams, Čārlzam pieder Apvienotās Karalistes lielākais bioloģiskās pārtikas zīmols, kā arī dabas spa un amatniecības centrs Transilvānijā, kas abi darbojas kā naktsmītne ar brokastīm.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:04

Jaunākās diskusijas