Izpildīta karalienes Elizabetes II pēdējā vēlēšanās

Portāls nra.lv 24.septembris 2022, 12:35
 
Romāns Kokšarovs
Karaliene Elizabete II nomira pirms vairāk nekā divām nedēļām. Tikai tagad avoti atklājuši, kāda bijusi Viņas Majestātes pēdējā vēlēšanās, vēsta " People".
Vēsturnieks Roberts Hārdmens žurnālam "People" pastāstīja, ka karalienes Elizabetes II pēdējā vēlēšanās bija atkalapvienoties ar vecākiem: "Viņa mūža miegā negribēja dusēt atsevišķā kapelā, viņa gribēja būt kopā ar ģimeni."
Šī iemesla dēļ Elizabete II tika apbedīta Karaļa Džordža VI piemiņas kapelā Vindzoras pilī blakus saviem mīļajiem vecākiem karalim Džordžam VI un karalienes mātei, viņas vīram princim Filipam un viņas māsai princesei Mārgaretai. Līdz ar to viņas pēdējā vēlēšanās ir izpildīta.
"Kā man reiz teica viņas māsīca Mārgareta Rodesa: "Viņa gribēja, lai viņas tēvs ar viņu lepojas," atceras vēsturnieks. Karaliene Elizabete II, neskatoties uz savu lielo popularitāti, bija ļoti pieticīga un nevēlējās sev pompozas bēres, taču monarham šajā ziņā nepieder pēdējais vārds.
Karaliene arī vēlējās, lai visi ģimenes locekļi apvienotos un atbalstītu jauno karali Čārlzu III. Acīmredzot, šī iemesla dēļ Čārlzs "pārkāpa" savus principus un ļāva princim Harijam un Meganai Mārklai piedalīties publiskās ceremonijās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:13

Jaunākās diskusijas