Ēķis šokēts par milzīgo elektrības rēķinu

tautaruna.lv 22.septembris 2022, 15:15
 
Dmitrijs Suļžics/ F64 Photo Agency
Straujais energoresursu kāpums radījis papildu rūpes ne vienam vien Latvijas iedzīvotājam. Režisors Andrejs Ēķis neslēpj, ka arī viņam bijis milzīgs šoks par saņemto elektrības rēķinu.
"Pirmie sāka saņemt rēķinus, es visu laiku svilpoju, jo man vēl bija zemas biržas cenas, bet tad - tad es dabūju. Es dabūju tādu rēķinu, ka man acis iepletās," TV24 raidījumā "Preses klubs" norādīja A.Ēķis.

"Tas šoks bija tik milzīgs, ka es sāku kustēties ar piecreiz lielāku ātrumu," stāstot par ieviestajiem energoefektivitātes pasākumiem, skaidro režisors. Viņš mājai iegādājies siltumsūkni, pārbaudījis lampiņas.

Atgādinām, ka ziņu aģentūra LETA šonedēļ vēstīja, ka valdība nedēļā pirms Saeimas vēlēšanām - 27.septembrī - varētu pieņemt lēmumu par energocenu griestu noteikšanu.

Ekonomikas ministre Ilze Indriksone (NA) ir prezentējusi Ekonomikas ministrijas sagatavotos priekšlikumus par papildus atbalsta mehānismiem iedzīvotājiem dabasgāzes, centralizētās apkures un elektrības cenu pieauguma apstākļos.

Ministrija konstatējusi, ka vidējais Latvijā prognozētais tarifs - 150 eiro par MWh, ko valdība paredzēja jūnijā, daudzās pašvaldībās jau ir pārsniegts. Kā sacīja ministre, iedzīvotājiem var rasties problēmas samaksāt rēķinus, neizmantojot vēl papildu atbalsta pasākumus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:29

Jaunākās diskusijas