Britu mediji atklāj, cik turīga ir karaliskā ģimene

tautaruna.lv 19.septembris 2022, 16:30
 
AP/ SCANPIX/LETA
Nereti medijos dzirdētas dažādas spekulācijas par to, cik turīga ir britu karaliskā ģimene. Laikā, kad nācija sēro par mūžībā aizgājušo karalieni Elizabeti II, medijs "The Sun" publicējis rakstu, kurā apkopojis, cik bagāti ir zināmākie karaliskās ģimenes pārstāvji.
Kā norāda medijs "The Sun", tad šobrīd prinča Viljama rīcībā esošo īpašumu un finanšu līdzekļu kopējais apmērs ir 1.05 miljardi mārciņu. Viņa tēva - karaļa Čārlza III - kopējā bagātība mērāma 900 miljonu mārciņu apmērā. Tikmēr karaļa jaunākā dēla prinča Harija un viņa sievas Meganas Mārklas bagātība ir 20 miljoni mārciņu.

Tikmēr britu monarhijas kā instituācijas bagātība pēdējo desmit gadu laikā ir dubultojusies. Ja 2012.gadā tie bija 9 miljardi mārciņu, tad šogad tie jau ir 18 miljardi mārciņu. Galvenokārt, bagātību veido karaliskās ģimenes rīcībā esošie īpašumi un zemesgabali.

"The Sunday Times" norāda, ka, piemēram, kopējās britu karaliskās ģimenes bagātības ir lielākas nekā lielveikalu gigantam "Tesco", kura kopējā vērtība šobrīd esot ap 17 miljardiem mārciņu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:27

Jaunākās diskusijas