Ceļ trauksmi par karaļa Čārlza veselību

tautaruna.lv 16.septembris 2022, 11:30
 
AP/Scanpix/LETA
Britu karaliskās ģimenes fani jau vairākas dienas aktīvi apspriež jaunieceltā karaļa Čārlza III rokas. Foto interneta lietotāji pamanīja, ka monarham bija stipri pietūkuši pirksti.

Pēc karalienes Elizabetes II nāves, kad visa sabiedrības uzmanība tika pievērsta monarham un viņas dēlam, daudzi interneta lietotāji novēroja Čārlza roku pietūkumu. Sociālajos tīklos tiek aplūkotas vecākas Čārlza fotogrāfijas, salīdzinot karaļa uzpampušos pirkstus ar Vīnes desiņām.

Britu ārsts Gerets Nijs laikrakstam Daily Star sniedza komentāru par to, kādas slimības var slēpties aiz šīm tūskām. Viņš skaidroja, ka pietūkums ir pierādījums tam, ka organismam ir problēmas ar šķidruma izvadīšanu. Čārlza gadījumā tās varētu būt ar vecumu saistītas izmaiņas (simptoms parādās pēc ilgas sēdēšanas), artrīts, kas piemeklējis rokas, pārmērīga sāls uzņemšana vai paaugstināta asinsspiediena medikamentu blakusparādība.

Jāpiebilst, ka pats karalis vēl 2012. gadā, viesojoties Austrālijā, jokoja par saviem pirkstiem, nosaucot tos par "desām".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:47

Jaunākās diskusijas