Kas bija zināms par karalienes Elizabetes II pēdējā laika veselības problēmām?

tautaruna.lv 10.septembris 2022, 9:30
 
Ilze Zvēra/F64
Līdz pagājušā gada rudenim ceturtdien mūžībā devušās Lielbritānijas karalienes Elizabetes II veselības problēmas netika plaši apspriestas.

2021. gada oktobra beigās karaliene atcēla plānoto braucienu uz Ziemeļīriju un uz īsu brīdi tika hospitalizēta . Toreiz Bekingemas pils paziņoja, ka karaliene "negribīgi pieņēmusi" medicīniskos ieteikumus viņai kādu laiku atpūsties. Šī bija viņas pirmās zināmā veselības problēma kopš 2017. gada, vēsta today.com.

Vēlāk tajā pašā mēnesī ārsti ieteica karalienei Elizabetei II neapmeklēt klimata samitu Skotijā, lai saudzētu viņas veselību, un ieteica viņai atpūsties vēl divas nedēļas. Turklātpēc tam ļāva uzņemties viņai vien nelielus pienākumus un maksimāli izvairīties no oficiālām vizītēm. Tāpat ārsti aizliedza

viņai malkot vakara kokteili, ko viņa ir lietojusi gadu desmitiem.

2021. gada novembrī muguras sastiepums lika viņai izlaist nozīmīgu notikumu. Viņa bija "dziļi vīlusies, ka viņai nācās izlaist atceres svētdienas dievkalpojumu Londonā, ko viņa uzskata par vienu no gada nozīmīgākajām notikumiem", toreiz portālam “TODAY” pastāstīja karaļnamam tuvs avots. Dažas dienas vēlāk Velsas princis Čārlzs telekanālam “Sky News” sacīja , ka viņa mātei klājas “labi”.

2022. gada februārī karaliene saslima ar Covid-19. Bekingemas pils paziņoja, ka viņaiir "viegli saaukstēšanās simptomi". Toreiz viņa atcēla dažas virtuālās tikšanās.

Karaliene nepiedalījās arī Sadraudzības dienas dievkalpojumā marta vidū. No 2022. gada marta beigām līdz maija vidum karaliene neapmeklēja nevienu publisku pasākumu. Aprīlī viņa neapmeklēja arī Lieldienu svinības , bet maijā - parlamenta svinīgo atklāšanu. Šī prombūtne bija tikai trešā reize 70 gadu laikā, kad karaliene nepiedalījās parlamenta atklāšanā.

Karaliene Elizabete II atgriezās sabiedrības redzeslokā 13. maijā, kad viņa apmeklēja Karalisko Vindzoras zirgu izstādi. Šo pasākumu karaliene ir ļoti iemīļojusi, jo tajā piedalās vairāki viņas pašas zirgi.

2022. gada jūnijā veselības problēmu dēļ Elizabete izlaida vairākus savus Platīna jubilejas svētkus , tostarp Pateicības dievkalpojumu un koncertu “Party At the Palace”. "Karaliene bija vīlusies, ka viņa nevarēja apmeklēt visus pasākumus," toreiz “Us Weekly” stāstīja kāds avots , piebilstot, ka Elizabete "joprojām bija asa kā pātaga", bet risina "epizodiskas mobilitātes" problēmas .

Lai gan karaliene uzskatīja, ka viņas fiziskās kaites ir “neticami nomācošas”, viņa izbaudīja svinības, cik vien spēja.

Tiesa, karaliene nepiedalījās arī visās platīna jubilejas svinību aktivitātēs. Karaliene apmeklēja “Trooping the Color” parādi , taču "neliela diskomforta" dēļ viņa izlaida pateicības dievkalpojumu Sv. Pāvila katedrālē un neapmeklēja arī Derbija zirgu sacīkstes. Taču jubilejas svinību pēdējā dienā viņa māja tautai no Bekingemas pils balkona.

Jau 6. septembrī, kad viņa iecēla jauno Lielbritānijas premjerministri Lizu Trusu, radās bažas par karalienes veselību.

7. septembrī, karaliene atcēla virtuālu tikšanos ar savu privāto padomi, oficiālu padomdevēju grupu, tostarp Trusu, pēc tam, kad ārsti ieteica viņai atpūsties. Tikšanās ar Lizu Tusu bija viņas pēdējā oficiālā tikšanās ar kādu amatpersonu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:41

Jaunākās diskusijas