Karalienes Elizabtes II bēres un Čārlza III kronēšana: kas un kad notiks tālāk

tautaruna.lv 9.septembris 2022, 12:15
 
Scanpicx
Bēdīgo ziņu fonā par 96 gadus vecās karalienes Elizabetes II nāvi daudziem rodas jautājums, kad notiks viņas bēres un viņas pēcteča karaļa Čārlza III kronēšana. Lai gan pašlaik nav precīzu datumu, ir iespējams noteikt aptuvenus termiņus.

Kā raksta portāls "People" , pēc karalienes nāves stājās spēkā operācija ar kodētu nosaukumu "Londonas tilts", kas tika izveidots 2018. gadā. Tas ir rīcības plāns un bēdu ziņu paziņošanas kārtība valstij.

Pirmajam par nāvi (neskaitot radiniekus un ārstus) vajadzēja uzzināt karalienes Elizabetes personīgajam sekretāram, 55 gadus vecajam seram Edvardam Jangam, raksta "The Guardian" . Pēc tam Jangam bija jāsazinās ar premjerministri Elizabeti Trusu un jāizrunā koda frāze "Londonas tilts ir nokritis", atsaucoties uz karalienes nāvi.

Pēc ziņu izziņošanas Apvienotajā Karalistē sākās 10 dienu sēras, kuru laikā turpināsies gatavošanās bērēm.

Lai gan nav precīzi zināms, kad notiks karalienes apbedīšana, visticamāk, tas notiks pēc 10 dienām. Elizabetes vīrs princis Filips tika apglabāts 8 dienas pēc viņa nāves.

Kas attiecas uz 73 gadus vecā karaļa Čārlza III kronēšanu, tā notiks pavasarī, lai pēc karalienes nāves pietiktu laika sērām.

Starp citu, pašas Elizabetes kronēšana notika gandrīz pusotru gadu pēc viņas tēva karaļa Džordža VI nāves.

Atgādināsim, ka pērn eksperte biogrāfe Andžela Levina pauda viedokli, ka Čārlzs pēc kronēšanas varētu uzņemties monarhijas modernizāciju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:20

Jaunākās diskusijas