Lato Lapsa iesaka, kādam mērķim jāizmanto bairaktaram savāktā nauda

tautaruna.lv 8.septembris 2022, 17:30
 
Ģirts Ozoliņš/ F64 Photo Agency
Jau vairākas nedēļas portālā ziedot.lv ievietota iniciatīva, ar kuras palīdzību tiek vākti naudas līdzekļi, lai kopīgiem spēkiem iegādātos Ukrainas armijas vajadzībām nepieciešamo bezpilota kaujas lidaparātu. Lai gan sociālajos tīklos atkal un atkal izskan aicinājumi ziedot cēlajam mērķim, publicists Lato Lapsa izteicis savu viedokli, kāpēc šī iecere tomēr varētu neizdoties.
"Kāpēc nekādam bairaktaram Latvijā naudu nesavāks? Tāpēc, ka naudu var savākt labam mērķim, nevis tam, lai ar kādu "sacenstos" un neļautu kādam sevi "pārspēt". Pievienojos tiem, kas uzskata - Ukrainai vajag ļoti daudzas lietas, ko ražo Latvijā, un tām arī savāktā nauda jāizmanto," ierakstā mikroblogošanas vietnē twitter norāda L.Lapsa.

"Es gan domāju, ko ļoti daudzi no Latvijas jau noziedoja citu valstu bairaktara ziedojumu akcijās, jo Latvijā neviens tad naudu nevāca. Ziedojām arī par okupekļa novākšanu. Bet cilvēku maki šobrīd kļūst aizvien tukšāki," savu viedokli pauž kāda cita twitter lietotāja.

"Ziemas apģērbs+zābaki+teltis būs daudz noderīgāk un morālis saglabājošas, nekā baibaktars," norādījis kāds cits twitter lietotājs.

Šobrīd publiski pieejamie dati liecina, ka no bairaktara iegādei nepieciešamajiem 5 miljoniem eiro saziedots vairāk nekā 800 000. Plašāka informācija par ziedojuma iespējām šeit.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:44

Jaunākās diskusijas