Liepnieks skaidro, par ko jābrīdina tie, kuri maksā izlīdzinātos rēķinus

tautaruna.lv 8.septembris 2022, 15:45
 
Vladislavs Proškins / F64 Photo Agency
Otrdien, 6.septembrī, valdība apstiprināja grozījumus, kas paredz, ka "Latvijas gāzes klienti vēl vairākus mēnešus varēs izvēlēties, vai veikt norēķinus par patērēto dabasgāzi pēc izlīdzinātā vai ikmēneša maksājuma. Tiesa, publicists Jurģis Liepnieks mikroblogošanas vietnē twitter publicējis ierakstu, kurā skaidro, par ko būtu jābrīdina cilvēki, kuri par gāzi maksās izlīdzinātajos rēķinos.

"Valdības darbības saprast pagrūti. Šodien MK izmainījis noteikumus, ka izlīdzinātais maksājums būs jāpiedāvā obligāti. Labi, bet jūs vispār ziniet kā tas strādā? To ka pēc 6 mēneši cilvēki saņems pārrēķinu un uzzinās, ka viņi ir 4000 eiro parādā, to nevajadzētu pastāstīt visiem?" mikroblogošanas vietnē twitter vaicā J.Liepnieks.

"Bez tam, atsakoties no izlīdzinātā katram parādās vismaz iespēja ar savu uzvedību un paradumu maiņu ietekmēt savu rēķinu. Taupīt utt. Pie izlīdzīnātā ... nēnu var jau, bet daudz grūtāk sekot līdzi un efekts uz maciņu tiek kaut kur aizbīdīts," skaidro ieraksta autors.

"Nu es teiktu, ka mums katru pavasari bija pārrēķinā jāpiemaksā un katru rudeni bija pārmaksa. Tas bija samērā kaitinoši, jo atšķīrās no tā, kā izlīdzināto menedžēja Elektrum. Gāzinieki neko nedalīja, bija hop un jāmaksā. Pārmaksu gan risināja ar no maksājuma brīviem mēnešiem," ieraksta komentārā norāda NMPD vadītāja Liene Cipule.

"Nu ko lai saka- klientu vēlmes ir jāapmierina. Paši taču te pukstēja, ka vajagot izlīdzināto. Kā saka antivakseri: "Vajag domāt ar savu galvu!" uzsvērusi kāda cita komentētāja.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka Ekonomikas ministre Ilze Indriksone (NA) preses konferencē pēc valdības sēdes aicināja mājsaimniecības, kuras to spēj, pakāpeniski atteikties no izlīdzinātā maksājuma un, vērtējot faktisko ikmēneša patēriņu, apzināt savas iespējas ietaupīt. Savukārt tām mājsaimniecībām, kuras nespēj maksāt pēc faktiskā patēriņa, izlīdzinātais maksājums būs jānodrošina līdz 31.martam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:03

Jaunākās diskusijas