Krištopans politikas dēļ sastrīdas ar meitu?

tautaruna.lv 5.septembris 2022, 9:20
 
F64
Bijušais premjers Vilis Krištopans, komentējot meitas kritisko attieksmi pret ģimenes jaunajām politiskajām aktivitātēm, nicīgi izteicies par viņu, vēstīts Jura Vaidakova materiālā "Nicīga attieksme pret paša bērnu" izdevumā "Kas Jauns".

Izdevumā "Sestdiena" Krištopans par meitu Nikolu izteicies: "Pārāk ilgi pie pupa bijusi!"

Nikola pēcāk pavēstījusi, ka šis komentārs presē iedzeļ.

Nikola atzīst, ka neredz iemeslu mētāties ar personīgiem apvainojumiem. Viņas nostāja nav mainījusies - atbalsta, ka vecāki ir politiski aktīvi, jo dzīvo demokrātiskā valstī.

"Man ir pavisam viegli pieņemt, ka mums ir gandrīz pilnīgi pretēji politiskie redzējumi un vērtības. Iespējams, man šo faktu pieņemt ir vieglāk, jo esam auguši dažādās sistēmās."

Vairāku citu politiķu attiecības ar savām atvasēm nav tik dramatiskas. Vai pat gluži otrādi, bērni lepojas ar saviem vecākiem. Piemēram, Rīgas mēra Mārtiņa Staķa mamma Dagnija Staķe savulaik bija labklājības ministre. Reiz M. Staķis žurnālam "Patiesā Dzīve" stāstīja, ka ģimenē viņi bijuši četri bērni. Mamma tajā laikā strādājusi Rīgā un bērni viņu maz redzējuši. "Domāju, ka ar savu brīvo un vaļsirdīgo attieksmi manai mammai izdevās piecus gadus būt labklājības ministrei. Viņai arvien bijis daudz draugu, mamma nekad nav gājusi pāri līķiem, cilvēki zināja, ka viņai var uzticēties.”

Kādreizējā veselības ministre Ilze Viņķele vienmēr ar siltiem vārdiem piemin savu tēti. 2019. gada izskaņā viņa Twitter bija ierakstījusi, ka viņas paps, kuram tobrīd bija 81 gads, joprojām strādā par ārstu mazā lauku aprūpes slimnīcā. "Lepojos ar tēvu un to, ko viņš un komanda dara slimīcā," rakstīja I. Viņķele.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:45

Jaunākās diskusijas