Raimonds Pauls raizējas par Jāni Peteru: Viņš ir ļoti slims

tautaruna.lv 21.augusts 2022, 8:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
"Ar Jāni Peteru sazvanāmies. Viņš ir ļoti slims," intervijā "SWH Radio" raidījumā "Ar dziesmu par dzīvi" saka Raimonds Pauls.

Raimonds Pauls un Jānis Peters ir draugi. Viņi visai bieži sazvanās. Viņš atzīstas, ka tieši Jāņa Petera sarakstītā grāmata ir visprecīzāk spējusi attēlot viņu.

Dmitrijs Suļžics/F64

"Lai gan Jānis Peters nav mūziķis. Jāsaka pat, ka no mūzikas viņš ir visai tālu. Viņš ir izcils dzejnieks, diplomāts, politiskais darbinieks, kas tikai viņš nav bijis. Tomēr tieši viņš ir vistuvāk piegājis daudzām lietām. Viņš vislabāk ir sapratis, sajutis un spējis to izteikt vārdos. Savulaik viņs bija liela mēroga personība diplomātijā. Diemžēl par tiem laikiem daudz kas tiek noklusēts. Lai gan viņam būtu bijis daudz ko pastāstīt un pat uzrakstīt. Bet viņs kaut ka ne sevišķi to grib darīt. Tagad viņš ir ļoti slims, mēs bieži sazvanāmies," intervijā "SWH Radio" žurnālistei Inesei Vaikulei saka R. Pauls.

Jānis Peters aktīvi piedalījies Atmodas procesos. 1988. gadā Latvijas tautas frontes (LTF) dibināšanas kongresā viņu izvirzīja LTF priekšsēdētāja amatam, bet pats atteicās un izvirzīja Daiņa Īvāna kandidatūru, kas arī tika ievēlēts

1997. gadā komponists R. Pauls paziņojis, ka kopā ar Peteru rudenī varētu veidot jaunu partiju, liecina aģentūras "Leta" arhīvs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:35

Jaunākās diskusijas