Zelenskis skaidro, kāpēc varas iestādes nebrīdināja ukraiņus par Krievijas iebrukumu

Portāls nra.lv 25.augusts 2022, 5:00
 
SCANPIX
Ukrainas amatpersonas,citu valstu izlūkdienesti, žurnālisti un pat atsevišķi Latvijas iedzīvotāji zināja par gaidāmo Krievijas iebrukumu Ukrainā. Daudzi ir nesaprašanā, kāpēc par gaidāmo nelaimi netika brīdināti Ukrainas iedzīvotāji.

Prezidents Volodimirs Zelenskis intrevijā DW skaidroja, ka gadījumā, ja varas iestādes būtu pirms laika brīdinājušas ukraiņus par Krievijas iebrukumu, Ukraina būtu ieņēmta trīs dienu laikā.

"Ja mēs par to ziņotu (ka Krievija gatavo iebrukumu - red.) - un to gribēja daži cilvēki, kurus es nenosaukšu -, tad mēs būtu zaudējuši 7 miljardus dolāru mēnesī kopš pagājušā gada oktobra. Un brīdī, kad Krievija uzbruktu, mūs ieņemtu trīs dienu laikā. Es neteikšu, kura ideja tā bija, bet kopumā mūsu iekšēja sajūta bija pareiza: ja mēs pirms iebrukuma būtu par to runājuši, cilvēki haosā bēgtu no valsts un mūs aprītu. Kad sākās iebrukums, mēs bijām tik stipri, cik vien varējām būt. Daļa ukraiņu pameta valsti, bet lielākā daļa palika šeit, cīnījās par savām mājām. Un, lai cik ciniski tas neizklausītos, bet tie ir cilvēki, kas spēja apturēt Krievijas armiju," sacīja Zelenskis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:49

Jaunākās diskusijas