Latviešu dziedātājas sūdzas par Rīgā notiekošo

tautaruna.lv 16.augusts 2022, 13:15
 
Oksana Džadana/F64
Dziedātāja Marta Kukarane, dzīvojot pašā pilsētas centrā, jau ilgstoši sevi sauc par rīdzinieci. Pie pilsētas centra īpatnībām dziedātāja pieradusi – netraucē ne skaļās neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnas, ne ugunsdzēsēju vai policijas auto. Tomēr šajā vasarā Martas naktsmiers tomēr tiek traucēts, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
“Vizinās kaut kādas drausmīgas automašīnas, kuras izdala neciešamas skaņas, kas līdzinās karam, šaušanai. Tas ir ezim skaidrs, ka tas nav nekas patīkams, nav kaut kas no sacīkšu trasēm, tas ir vienkārši, apzināti izveidots “tjūnings” vai kas," stāsta Marta.

Marta nav vienīgā, kura naktis Grīziņkalnā pavada nomodā. Turpat, blakus ielā, dzīvo Martas draudzene, dziedātāja Aija Vītoliņa, kura cer, ka atbildīgās iestādes situāciju neignorēs. Viņa cer, ka iestādes konstatēs, ka šāda situācija notiek un fiksēs neadekvāto skaļumu, kas nāk no automašīnām. Viņa arī uzskata, ka autobraucēji to dara apzināti - un braukšana notiek tikai naktīs vai brīvdienās, kad citur apkārt valda klusums.

Draudzenes atklāj, ka ir arī nojausma, kas ir agresīvie braucēji - Marta vairākas reizes dzirdējusi skaļo šāvienu pavadījumu - mūziku krievu valodā. Viņa uzskata, ka šo cilvēku mērķis, iespējams, ir paņirgāties par cilvēkiem vai šā brīža situāciju pasaulē kopumā.

Abas dziedātājas uzsver, ka skaļās automašīnas ir tieši šīs vasaras tendence. Un, patiesi, platformā “TikTok” tēmturis “auto šāvienu skaņas” meklēts vairāk nekā 61 tūkstoti reižu. Latvijas Valsts policijas (VP) pārstāvji, uzsverot, ka sadarbojas un sniedz atbalstu CSDD, atklāj, ka skaļie auto nav policijas kompetencē.

Līna Bagdone
Latvijas Valsts policijas pārstāve

“Sodīt nevaram, jo par to sods nav paredzēts. Pagaidām vienīgais veids, kā pārbaudīt šādas automašīnas, ir CSDD tehniskā apskate vai arī CSDD rīkotās tehniskās pārbaudes dažādās vietās. Iedzīvotājs var vērsties par troksni policijā, zvanot 110. Attiecīgi policija nodos šo informāciju tālāk CSDD.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:36

Jaunākās diskusijas