Lielbritānijas karavīri apmuļķo princi Čārlzu

tautaruna.lv 14.augusts 2022, 16:10
 
AP/Scanpix/Leta
Liebritānijas militārā policija sākusi izmeklēšanu pēc tam, kad vairāki karavīri apsūdzēja savu cīņas biedru melos, kā rezultātā viņš ieguva valsts apbalvojumu, ziņo "The Sun".

Kā ziņo policija, tad vismaz divi Īpašo spēku karavīri ir apmuļķojuši gan Lielbritānijas amatpersonas, gan armiju un pat princi Čārlzu.

Viņi izgudroja viltus stāstu, kā rezultātā ieguva valsts apbalvojumu.

Bijušajam strēlnieku seržantam Dīkonam Katerhemam tik piešķirsts viena no augstākajām Lielbritānijas goda medaļām par drosmi kaujas laukā.

Vīrietis apgalvoja, ka 2011. gadā Afganistānā ir pārtvēris talibu raidīto granātu un to metis citā virzienā, tādējādi izglābjot savu karavīru dzīvības. Par šādu nesavtīgu rīcību bijušajam seržantam tika pasniegta medaļa. Medaļu bijušajam seržantam pasniedza princis Čārzls.

Pavisam nesen bijušais seržants centās iegūto medaļu pārdot izsolē par 140 000 mārciņām. Tieši šajā brīdi viņa kaujas biedri sarosījās un sāka apsūdzēt Dīkonu melos.

Publiski izskanot šādai informācijai, ka bijušais seržants ir melojis par savu varoņdarbu, Lielbritānijas armija norādīja, ka šis notikums tika "stingri pārbaudīts", pirms 2012. gadā princis Čārlzs pasniedza medaļu.

Kā ziņo karavīri, kuri apsūdz Dīkonu melos sacīja, neviens neapstrīd faktu par to, ka viņš esot izglābis citu dzīvības, bet tā neesot bijusi talibu granāta, bet gan viņu pašu.

“Tas nekad nav noticis. Neviens to neredzēja. Kad atgriezāmies nometnē sapratām, ka trūkst rokas granātas. Mēs pacietām to, ka viņš teica, cik viņš ir drosmīgs, bet, kad redzējām, ka viņš gūst peļņu, pārdodot medaļas, tas bija par daudz," saka viens no karavīriem.

38 gadus vecais Dīkons apgalvo, ka neviens no cīņu biedriem neredzēja uzbrukuma momentu, jo viņi atradās aizsegā, bet redzot, ka viņu tuvumā tiek mesta granāta, viņš esot par to brīdinajis citus un kliedzis "granāta".

Šobrīd turpinās notikuma izmeklēšana.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:19

Jaunākās diskusijas