Populārais aktieris Nagijevs atklāj savas dzimtas saknes Latvijā

tautaruna.lv 20.augusts 2022, 5:00
 
Ekrānuzņēmums/Youtube
Skatoties uz temperamentīgo aktieri Dmitriju Nagijevu, grūti pieņemt, ka viņa dzīslās rit arī latviešu asinis. Bet tā ir taisnība – viņa vecmāmiņa Ģertrūde Sopke bija pa pusei latviete, vēsta postimes.ee

Dmitrijs Nagijevs savas zilās acis mantojis tieši no viņas - vecmāmiņas Ģertūdes.

"Vecmāmiņa Ģertrūde bija ļoti skaista sieviete. Viņa dejoja Lielā teātra baleta trupā. Taču tad viņa satika manu vectēvu - kaislīgu brunetu no austrumiem, un sākās vētrains romāns. Mans vectēvs ir no Irānas. Bēgot no bada, viņa ģimene nonāca Vidusāzijā. Visi, izņemot vectēvu, nomira. Un tā viņš, astoņus gadus vecs zēns, nokļuva bērnunamā. Tur viņam iedeva azerbaidžāņu uzvārdu - Nagijevs.Tā viņš stāsta. Lai gan es domāju, ka vectēvs pats neko daudz neatceras, un šī ir viena no leģendām. Kā viņi satikās, es īsti pastāstīt. Vai tas bija romantisks randiņš, vai vienkārši vecmāmiņa Ģertrūde aizrāvās ar austrumu puiša skaistumu, es nezinu. Bet viņi apprecējās un apmetās Ašhabadā. Viņai bija veiksmīga balerīnas karjera, taču kad pasaulē ienāca mans tētis, vecmāmiņai no šīs mākslas bija jāatsakās," stāsta Nagijevs.

Latvijā viņš pirmo reizi nonāca 1997. gadā, turnejas laikā. "Tad Rīga mani vienkārši pārsteidza ar savu skaistumu, un man šķita, ka šī pilsēta ir daudz foršāka nekā Ņujorka. Rīga man tad kļuva par Eiropas, ja ne pasaules galvaspilsētu," intervijā teica Nagijevs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:19

Jaunākās diskusijas