Aktrise Zane Daudziņa ieguvusi doktora grādu un paviesojusies simpozijā Amerikā

tautaruna.lv 5.augusts 2022, 19:30
 
Oksana Džadana/ F64
Zane Daudziņa nupat ieguvusi doktora grādu un paviesojusies Profesionālās balss simpozijā Amerikā Ievas Valteres materiālā "Aktris ar doktora grādu" izdevumā "Kas jauns" pastāsta aktrise.

Aktrise Zane Daudziņa pētījusi aktiera runu 21.gadsimta latviešu teātrī un nupat ieguvusi zinātniskā doktora grādu Mūzikas, vizuālo mākslu un arhitektūras zinātnes nozarē, Kultūtras teorijas apakšnozarē.

Komentējot, kā mainījusies aktiera runa, aktrise saka: "Pārmaiņas ir milzīgas, neatgriezeniskas un sarežģīti definējamas. [..] Aktiera runa, ir tā, kas, ieviešot mikrofonu izmantojumu izrāžu apskaņošanā, ir mainījusies visvairāk. Zūd objektīva nepieciešamība pēc balss sūtījuma un spēka".

Daudziņa profesionālās intreses vadīta apmeklējusi Profesionālās runas simpoziju Amerikā, Filadelfijā , kur ikgadu pulcējas balss speciālisti vairāk nekā no 30 valstīm. Pirmajā reizē 2016.gada Daudziņa tajā viesojusies ka skatītāja, bet šoreiz jau uzstājusies, daloties ar aktiera runas rīku atradumiem un to, kā tehnoloģijas ietekmējušas teātra valodu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:09

Jaunākās diskusijas