Kā Putinam pietuvinātā Krievijas elites dzīvo sestajā kara mēnesī? Joprojām šiki!

tautaruna.lv 14.augusts 2022, 0:30
 
SCANPIX
Krievijas elitei Eiropas sankcijas, kas skāra viņu jahtas un īpašumus, iespējams, sākotnēji bija trieciens, bet tagad, gandrīz pusgada laikā, Kremļa oligarhi jau pieraduši pie jaunās realitātes un atraduši veidu, kur un kā tērēt naudu, kā atpūsties. "Ukrainskaja Pravda" apkopojusi informāciju par Krievijas oligarhiem

Privātā aviācija un jahtas vienmēr ir bijusi Krievijas elites jājamzirdziņš un ievērojams izdevumu postenis. Laikraksta aptaujātie aviācijas eksperti lēsa, ka līdz 24. februārim Krievijas bagātākos cilvēkus apklpoja aptuveni 500 privāto lidmašīnu 10-300 miljonu dolāru vērtībā. Krievijas oligarhu jahtas ir mazāk vērtīgas, taču tās, atšķirībā no lidmašīnām, bija izkaisītas pa visu pasauli.

Romānam Abramovičam vien bija 4 lidmašīnas, kuru kopējā vērtība pārsniedza miljardu dolāru.

Taču pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā tieši privātā aviācija un jahtas kļuva par Krievijas elites vājo vietu. Galu galā lielāko daļu lidmašīnu oligarhiem izdevās izglābt, iepriekš nogādājot tās drošībā. Ar jahtām to tik viegli nevarēja izdarīt.

Romāns Abramovičs

Abramovičam bija un joprojām pieder visdārgākā lidmašīna Krievijā - “Boeing 787-8 Dreamliner” 350 miljonu dolāru vērtībā. Turkāt Abramovičam pieder 2 “Boeingi”.

“Boeing 787-8 Dreamliner” atrodas Dubaijā kopš 4. marta, savukārt otram Boeing izdevās aizlidot uz Šveicē, vienu dienu pēc pilna mēroga iebrukuma sākuma.

Šobrīd, kā vēsta "Ukrainskaja Pravda" avoti, Abramovičs ceļo ar īrētu čarteru palīdzību un pēdējo reizi jūlija sākumā ar helikopteru bija devise uz Ukrainu.

Genādijs Timčenko

Viens no Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam tuvākajiem oligarhiem - Genādijs Timčenko izmanto lidmašīnu “Falcon 7X”. Šī lidmašīna praktiski neizbrauc no valsts. Dienu pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā šī lidmašīna izlidoja uz Minsku. Un kopš tā laika tā galvenokārt kursē starp Sanktpēterburgu un Maskavu. Maijā lidmašīna tika manīta Dubaijā. Tāpat viņš uz īsu brīdi bija aizlidojis uz Taškentu, kur, kā zināms, dzīvo cits Putinam pietuvināts oligarhs Ališers Usmanovs.

Ir vērts atzīmēt, ka līdz 24. februārim Timčenko lidmašīna bieži lidoja uz Eiropu - uz Ženēvu, Nicu un Parīzi.

Ramzans Kadirovs

Čečenijas vadītājs Ramzans Kadirovs pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā veica savas privātās lidmašīnas “Airbus A319” pārreģistrāciju. Lidmašīna regulāri kursē starp Grozniju un Maskavu. Stambulā tā pabija divas reizes trīs mēnešu laikā. Otro reizi, lidmašīna ieradās Stambulā, kad Ukraina parakstīja līgumu par graudu eksportu .

Oleksijs Mordašovs

Arī Krievijas bagātākais oligarhs Oleksijs Mordašovs oficiāli pārreģistrēja savu privāto lidmašīnu.

“Bombardier Global 6000”. Lidmašīna bieži lido uz Kamčatku, kur Mordašovs paslēpis savu jahtu "Nord.

Dmitrijs Medvedevs

Krievijas Federācijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieka Dmitrija Medvedeva sievas lidmašīna “Bombardier Global 5000” lido no kūrorta uz kūrortu un 30. jūlijā atgriezās no Dubaijas Maskavā.

Pēdējo 5 mēnešu laikā lidmašīna sešas reizes lidojusi uz Dubaiju, vienu reizi uz Omānu, divas reizes uz Kataru Dienvidāfrikā, trīs reizes uz Turcijas Bodrumu un septiņas reizes uz Stambulu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:36

Jaunākās diskusijas