Ausma Kantāne beidzot guldīta zemes klēpī

tautaruna.lv 2.augusts 2022, 10:30
 
Kaspars Krafts/F64
Aktrises Ausmas Kantānes pelnu urna 17. jūlijā tikusi apbedīta blakus Imantam Ziedonim, vēsta Intas Mengišas materiāls "Beidzot guldīta zemes klēpī blakus Imantam" izdevumā "Kas jauns".

Ausma Kantāne 80 gadu vecumā mūžībā devās 29.maijā un 3.jūnijā sirsnīgā cermonijā Dailes teātrī tika pavadīta pēdējā gaitā.

Tuvinieki vēlējušies sagatavot kapavietu godam, tādēļ "tika pieņemts lēmums vispirms ar arhitektu Jāni Dripi izplānot un noorganizēt Ausmas vārda iegravēšanu Imanta kapakmenī".

"17.jūlijā privātā ceremonijā viņas pīšļi tika apbedīti Ragaciema kapos, kur jau deviņus gadus atdusas Imants Ziedonis," rakstīta izdevums "Kas jauns".

Jau iepriekš izdevums rakstījis, ka Ausma Kantane nonāca slimnīcā ar galvas traumu pēc kritiena uz ielas, ilgu laiku aktrise pavadīja komā, tā arī neatgriežoties pie apziņas.

Portāls NRA rakstīja, ka Ausmas Kantānes - Ziedones došanās mūžībā raisījusi skumjas daudzi viņas talanta un personības cienītāju vidū. Veltot atvadu vārdus, daudzi saka, ka tagad Ausma ir kopā ar savu Imantu.

Imants Ziedonis mūžībā devās 2013. gada 27. februārī.
Ausma Kantāne savulaik ne vienu reizi vien stāstījusi, kā iepazinusies ar dzejnieku Imantu Ziedoni un, cik neparasti viņš viņu bildinājis. Proti, aktrise ar dzejnieku iepazinušies kādā pasākumā kolhozā, kur A. Kantānei bijis jālasa I. Ziedoņa dzeja. Dzejniekam paticis viņas sniegums un viņš pēc uzstāšanās viņai to personīgi pateicis, aicinot uz kafejnīcu vai izbraucienā ar motociklu. Aktrise izvēlējusies motociklu. Vairāk par šo romantisko tikšanos un bildinājumu var izlasīt šeit: "Tā mēs nobraucām 47 gadus"; Kantāne atklāj nezināmas detaļas par attiecībām ar Ziedoni .

Dzīvē viņi viens otram bija puķuzirnītis un mietiņš un mainījušies lomām, līdz puķuzirnītis uzkāpis debesīs. Imants par viņiem rakstījis: divi un abi.

Nu abi ir atkal divi un kopā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:53

Jaunākās diskusijas