Hermanis kritizē Krievijas opozīciju

tautaruna.lv 28.jūlijs 2022, 14:15
 
Rūta Kalmuka/F64 Photo Agency
Kopš brīža, kad Krievija februārī iebruka Ukrainā, pagājušas jau vairāk nekā 150 dienas. Jaunā Rīgas teātra režisors Alvis Hermanis sociālajā tīklā facebook publicējis pārdomas, kurās paudis kritiku arī par Krievijas opozīcijas pārstāvju šī brīža pozīciju.
"Viens novērojums pēc 150 kara dienām: krievu opozīcija, ieskaitot visus intelektuāļus, inteliģenci un visa veida "smadzenes", joprojām nav spējušas dzemdēt pat niecīgāko ideju, rīcības plānu vai tā paveidu, kā izmanīt esošo situāciju. Pilnīgs tukšums. Nulle," sociālajā tīklā facebook publicētajā viedoklī pauž A.Hermanis.
"Viss, ko mēs dzirdam no viņiem sociālajos tīklos un youtube un ziņu kanālos (arī tajos, kuri pārcēlušies uz Latviju), ir bezgalīgas vaimanāšanas un esošās bēdīgās situācijas apcerēšana. Izskatās, ka viss būs kā parasti - krievi atkal būs pasaules čempioni mazohismā un savu ciešanu poētiskā aprakstīšanā 50 dažādos veidos. Priekš literatūras tas viss būtu okey, bet mums šeit vispār ir problēma. Kur ir plāns? Vai vismaz kāda maza rīcības ideja? Priekš sākuma," vaicā režisors.

Režisors jau iepriekš Ukrainas kara kontekstā nav kautrējies paust skaļu viedokli. Viņš publicējis atklātu vēstuli arī Latvijas augstākajām amatpersonām par to, ko darīt, lai krīzes brīdī pasargātu ģimeni, kā arī nekautrējies kritizēt tos iedzīvotājus, kuri iebilst idejai oar obligāto militāro dienestu. Vairāk par to lasi šeit.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:28

Jaunākās diskusijas