Kivičam ļoti skarbs viedoklis par pasaulē populāru sporta veidu

tautaruna.lv 27.jūlijs 2022, 14:30
 
Mārtiņš Zilgalvis/ F64 Photo Agency
Aizvadītās nedēļās ne viens vien skatītājs un vieglatlētikas cienītājs sekoja līdzi sportistu startiem ASV notiekošajā pasaules čempionātā vieglatlētikā. Visai skarbi par tajā iekļauto soļošanas disciplīnu izteicies latviešu mūziķis un bijušais basketbolists Andris Kivičs.
"Nav idiotiskāka, tizlāka, pretdabiskāka, neskatāmāka, pat neomulīgāka sporta veida par soļošanu. Grib skriet, bet nedrīkst, mocības drausmīgas, jēgas nekādas..Vai nu ej, vai skrien...Kam no tā ir labums? Tad skrien, ja tev vajag ātrāk kaut kur tikt. Kur vispār var paspēt ātri ejot? Bet galvenais- nenormāli kroplīgs skats," sociālajā tīklā facebook publicētajā ierakstā savu viedokli paudis Andris Kivičs.

Viņam piekritusi arī daļa šī ieraksta komentētāju. Tikmēr latviešu vieglatlēts un soļotājs Andris Rumbenieks komentārā atbildējis, ka soļošanu kā praktisku līdzekli izmantoja 17.,18.gs. angļu mužnieka "ziņneši". " Muižnieka ziņnesis pildīja ne vien mūsdienu pastnieka funkciju vien. Kad muižnieks devās ceļā ar ratiem, soļotājs devās ratiem pa priekšu, izlūkoja ceļu, brīdināja par briesmām, šķēršļiem utml. Kā arī nogādāja sūtījumus, norunāja vizītes... Laika gaitā kā soļotāji, tā muižkungi cits cita starpā slēdza derības par piegādes ātrumu, apjomu. Šis ir viens no praktiskajiem pirmsākumiem. Turklāt, jāiztēlojas tā laika "infrastruktūra" un inventārs, kas ātri liek saprast, ka skriet nebija visai praktiski, parocīgi...Īpašais solis ir ļoti organiski un praktiski izveidojies kompromis starp iešanu gaitā un skriešanu. Protams es varētu turpināt... Par budām Indijā, Cara armijas kontrolnormatīviem utjp. Man tikai liekas dīvaini, ka cilvēks skatās, bet teic- neskatāms. Vai neveidojas pretrunas?! Ja nepatīk ej garām. Es jau īsti neko nepārmetu. Jo šis nav tas viedoklis ko ļoti ņemšu pie sirds. Drīzāk prieks, ka kādam čaklam lasītājam būs plašāks ieskats vienā no saistošākajām v/a disciplīnām," komentārā pie mūziķa ieraksta norādījis sportists.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas