Hermanis velta skarbus vārdus sabiedrībai

tautaruna.lv 11.jūlijs 2022, 15:45
 
Rūta Kalmuka/F64 Photo Agency
Aizvadītajā nedēļā sociālajos tīklos nerima diskusijas par iespējamo obligātā militārā dienesta ieviešanu Latvijā. Savas pārdomas par šo jautājumu un Latvijas sabiedrību sociālajā tīklā facebook publicējis arī Jaunā Rīgas teātra režisors Alvis Hermanis.

"Par OMD. Nu ko, izrādās, ka šis ir patiesības mirklis Latvijas valstij un visiem tās iedzīvotājiem, visiem kopā un katram atsevišķi. Un tas, ka tik liela daļa pat latviešu apšauba obligāto militārdienestu, skaidri parāda, ka sabiedrība šeit ir mēreni iepuvusi un viss ir aizgājis greizi. Izrādās, ka pat liela daļa latvieši šo valsti uztver tikai kā patērētāji. Un tā arī ir Latvijas problēmas būtība - tiek atbalstīta pilnīgi ačgārna pseidoliberālā vērtību sistēma, kur katrs domā tikai par savu nabu, savu personisko labumu un nevis kopējo. Tādai kopienai nākotnes nav, ja nekas nemainīsies," sociālajā tīklā facebook raksta režisors.

"Man ir četri dēli un viens no viņiem jau sen dzīvo Igaunijā (mamma igauniete) un pavisam drīz viņam būs jāiet armijā. Tas nozīmē, ka iespējamā kara gadījumā viņš kopā ar visiem pārējiem igauņu vīriešiem dosies karot arī par Latviju Latvijas teritorijā (jo skaidrs, ka Baltijas fronte būs kopēja), kamēr latviešu vīrieši, kā izskatās, emigrēs un no karošanas izvairīsies. Un tagad, kā jūs domājat, - ko igauņi un lietuvieši (kuriem obligātais dienests jau sen attiecas uz visiem vīriešiem) domās par mums latviešiem?"

"Es uzskatu, ka Krievijas iebrukuma draudu gadījumā mums būtu jācenšas laicīgi nogādāt emigrācijā bērnus un sievietes (izņemot tās, kuras jau iesaistītas dienestā vai zemessardzē), bet visu vecumu vīriešiem būtu jāpaliek šeit un jāaizstāv mūsu zeme. Arī tādiem kā man, kuriem pāri 55 gadiem, gan atradīsies veids kā palīdzēt. Ironiskā kārtā Pabriks pārstāv partiju, kuras ūberliberālais elektorāts (spriežot pēc sašutuma soctīklos) vairumā nav gatavi aizstāvēt mūsu valsts neatkarību. Tas tikai pierāda, ka Pabriku Madridē iespieda kaktā. Jo visām kaimiņvalstīm (ne tikai ASV) arīdzan pacietība izbeidzās, - jo Latvija šobrīd ir neuzticama un nesaprotama valsts, ķēdes vājais posms. Arī man kopš vakardienas tā liekas. Visšokējošākais - tieši "radošo industriju" ļaudis (spriežot pēc soctīkliem) rādās ir vismazāk uzticami.

OMD tests uzstādīja baisu diagnozi.
Jau vēstīts, ka šī gada jūnijā režisors A.Hermanis publicēja atklātu vēstuli valsts augstākajām amatpersonām, kurā aktualizēja jautājumu par visas sabiedrības rīcību X stundā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas