"Tas ir nepiedienīgi"; princis Endrjū izpelnās jaunu kritiku

tautaruna.lv 8.jūlijs 2022, 16:30
 
Reuters/Scanpix/Leta
Skandālos ierautais princis Endrjū Lielbritānijā atkal izpelnījies skarbu kritiku, ziņo "The Sun".

Princi Endrjū dažādas likstas sāka nomākt pēc tam, kad atklātībā nāca informācija, ka pret viņu ir ierosināta lieta par seksuālu vardarbību.

Kopš informācijas nākšanas gaismā hercogs izpelnījies plašu kritiku ne tikai no sabiedrības, bet arī karaliskās ģimenes.

Endrjū mamma, karaliene Elizabete II atņēma dēlam pulkveža ceremoniālo titulu un citas privilēģijas. Viņš bija lūdzis karalienes žēlastību, taču princis Čārlzs un princis Viljams noraidīja viņa lūgumus.

Pavisam nesen hercogs izjādes laikā tika manīts valkājam karaliskās gvardes uniformu.

Kā ziņo dažādi avoti, tad princis turpina apzināti valkāt formastērpu un mērķtiecīgi to dara preses klātbūtnē.

Bijušais Lielbritānijas grenadieru (Lielbritānijas armijas kājnieku pulks) karavīrs Džuliens Perreira atzina, ka prinča rīcība, izjādes laikā valkājot karavīru formastērpu, ir nepiedodama.

"Tas ir nepiedienīgi, ka viņš turpina valkāt formastērpu. Viņam tika lūgs nodot savu titulu. Viņš turpina apkaunot pulku."

Perreira norāda, ka princis nemaz nav tiesīgs valkāt grenadieru formastērpu, jo viņš nekad nav bijis gvardes sastāvā. "Viņš nekad nedienēja Grenadieru gvardes sastāvā, tas viss notika tikai ceremoniāli, tāpēc viņam nav tiesību valkāt karalisko tērpu."

Princis Endrjū Folklendu karā bija Karaliskās jūras flotes helikoptera pilots.

Tikmēr kāda cita persona, kura nevēlējās atklāt savu identitāti, minēja, ka princim neviens nevar aizliegt valkāt konkrēto formastērpu. "Ir diezgan skaidrs, ka viņš to dara apzināti."

Jau ziņojām, ka Lielbritānijas princi Endrjū augustā tiesā Ņujorkā izvirzīja apsūdzību par kādas sievietes seksuālu izmantošanu, kura apsūdzībā apgalvo, ka skandalozais nelaiķa finansists Džefrijs Epstīns viņu kā nepilngadīgo esot "aizdevis" dažādiem cilvēkiem seksuālām attiecībām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:45

Jaunākās diskusijas