Policisti rupjā rīcība pret Meganu Mārklu izpelnās bargu sodu

tautaruna.lv 9.jūlijs 2022, 13:00
 
Dutch Press Photo/Cover Images/Scanpix
Divi Apvienotās Karalistes policisti tika atlaisti no darba par aizvainojošu ziņu nosūtīšanu privātā grupā, tostarp rasistisku joku paušanu par kādu karaļnama locekli, ziņo "Newsweek".

Policists Sukdevs Džers un Pols Heffords tika atlaisti no Metropolitēna policijas kriminālistikas dienesta par rasistisku komentāru paušanu par Saseksas hercogieni Meganu Mārklu. Apsūdzība piemērota vēl vienam policistam.

Kā izrādās, tad 2018. gadā trijotne ziņapmaiņas lietotnē "WhatsApp" privātā grupā apmainījās ar vairākiem rasistiskiem jokiem par Meganu Mārklu.

Policisti sūtīja dažādus aizvainojošus, rupjus komentārus grupā, kurā atradās vairāki citi kolēģi.

Jau īsi pēc Harija un Meganas kāzām grupā tika nosūtīta ļoti rupja, aizvainojoša karikatūra. Rasistiskā karikatūra tika sasaistīta ar Meganas izskatu kāzu dienā.

Metropolitēna policijas komandieris Džons Savels savā paziņojumā sacīja: "Tāda uzvedība ir pilnīgi nepieņemama nevienam, nemaz nerunājot par policistu. Šo triju rīcība ir nepiedodama."

Viens no atlaistajiem policistiem tiesas sēdes laikā, kurā tika izskatīti viņi pārkāpumi, noliedza, ka dalījies ar karikatūru čata grupā, lai pasmietos par Meganu. Viņš apgalvoja, ka karikatūru nosūtījis, lai brīdinātu kolēģus, ka tādas "klīstot internetā".

Tomēr 1. jūlijā notikušajā tiesas sēdē apstiprinājās tas, ka policisti karikatūras citiem nosūtīja joka pēc, lai pasmietos. Tas tika konstatēts pēc tam, kad izmeklētāji bija pārbaudījuši visas grupas sarakstes.

Kā izrādās, tad šāda tipa rasistiskie joki trijotnes strapā nebija retums. Viņi izsmejoši izturējās ne tikai pret Meganu, bet arī citām personām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas