"Pārbauda pat uz tārpiem!" Pirms tikšanās ar Putinu cilvēkiem veic dažādas pārbaudes

tautaruna.lv 11.jūlijs 2022, 5:00
 
SCANPIX
Cilvēkiem, kuriem paredzēta tikšanās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu vai tikai uzturēšanās viņa tuvumā, noteiktu laiku jāatrodas karantīnā un viņiem tiek veiktas dažādas pārbaudes, vēsta BBC.

"Ne iebrukums Ukrainā, ne četras vakcinācijas pret koronavīrusu, ne pandēmijas vājināšanās nav atcēlusi karantīnu tiem, kuriem ir plānota tikšanās ar Vladimiru Putinu. Viņa apkalpojošais personāls regulāri atrodas karantīnā. Lai iekļūtu tā sauktajā "tīrajā zonā" , tas ir, Putuna tuvumā, simtiem cilvēku 4 reizes veic PCR testus un 2 reizes veic antivielu. Viņiem jāveic arī papildu pārbaudes, lai noskaidrotu, vai nav saslimšanas ar gripu, vai nav stafilokoku un parazīttārpu," vēsta BBC..

Pirms 9. maija svinībām aptuveni 400 cilvēku, tostarp veterāni, Maskavā tika ievietoti 2 nedēļu karantīnā, lai pēc tam viņi varētu paspiestu roku Putinam vai vienkārši brīdi uzturētos viņa tuvumā..

Kā ziņo BBC, cilvēkie,kuriem ir jāuzturas Putina tuvumā vai jātiekas ar viņu, ne tikai tiek ievietoti karantīnā, bet arī tiek pakļauti dažādām pārbaudēm. Šos laboratorijas pētījumus "sanitārajiem un epidemioloģiskajiem nolūkiem" iegādājas prezidenta administrācija. Saskaņā ar 2021. gadā izdotajiem noteikumiem, lai nonāktu Putina tuvumā, jāveic asins analīzes uz koronavīrusa antivielām. Pēc tam ir jādodas karantīnā un 12 dienu laikā četras reizes jāveic PCR testi, bet divpadsmitajā dienā - atkal asinis analīze antivielām. Un tikai tad, ja visas šīs pārbaudes liecina, ka persona nav slima, tā saņem atļauju ierasties "tīrajā zonā", tas ir, pie prezidenta.

Vēlāk noteikumiem tika pievienots nosacījums, ka karantīnā esošajiem cilvēkiem var ņemt biomateriālu citām pārbaudēm.

Kopš 2021.gada šādā veidā ir pārbaudīti aptuveni 1500 cilvēku - daļai pārbaudes tika veiktas ne tikai uz koronavīrusu, bet arī uz SARS, gripu un stafilokoka klātbūtni. Viņiem vajadzēja nodot arī izkārnījumus pārbaudēm.

Par to, ka prezidentam tuvu stāvošām amatpersonām vajadzētu ņemt izkārnījumus, 2022. gada februārī, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, ziņoja telegrammu kanāls Baza, kurš apgalvoja, ka amatpersonām šīs pārbaudes jāveic "vairākas reizes nedēļā".

Kanāls "Baza" Telegram rakstīja, ka daudzi Kremļa darbinieki ir spiesti pavadīt gandrīz visu gadu karantīnā, un daži prezidenta administrācijas darbinieki 2021. gadā "dienēja" vienvietīgās istabās vairāk nekā 150 dienas gadā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:07

Jaunākās diskusijas