Eklons skaidro, kādēļ nēsājis žetonu ar Krievijas karogu un ērgli

tautaruna.lv 7.jūlijs 2022, 2:00
 
Ekrānuzņēmums
Nesen amatā apstiprinātais, iekšlietu ministrs Kristaps Eklons viesojies Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā", kurā atbildējis uz klausītāja ne pārāk ērto jautājumu par Krievijas augstskolas žetonu, kuru pensionētais ģenerālis nēsājis pie formas.

Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" viesojās iekšlietu ministrs Kristaps Eklons.

Raidījuma formāts ietver arī klausītāju jautājumus, viens no tiem skanējis: "Kādu apsvērumu dēļ Eklons, jau pēc Latvijas neatkarības atgūšanas, augstāko izglītību izvēlējās iegūt tieši Krievijā? Vai viņam pie ģenerāļa formas tērpa joprojām ir Krievijas augstskolas žetons ar Krievijas karogu un ērgli, kāds redzams dažās publicitātes fotogrāfijās? "

Eklons atbild: "Nu jau tā kā esmu pensionēts ģenerālis un amatpersona, jā, formā, kā es to pēdējo reizi nēsāju, joprojām šī zīme ir palikusi. Jo nenoliedzu, to mācību iestādi esmu absolvējis, par ko arī esmu ļoti lepns. Tā bija tajā laikā spēcīgākā mācību iestāde mūsu profesijā. Padomju laikā Baltijā nebija nevienas mācību iestādes, lai varētu izmācīties par virsnieku un pilnīgi noteikti nebija nevienas profesionālās augstakās mācību iestādes šajā jomā, tādas vēl nebija ilgi."

Iekšlietu ministrijas mājaslapā norādītā informācija liecina, ka Kristaps Eklons no 1989. līdz 1992.gadam izglītību ieguvis Ļvovas Ugunsdrošības skolā (vidējā ugunsdrošības tehniķa izglītība) un no 1993. līdz 1997.gadam mācījies Maskavas Ugunsdrošības akadēmijā (augstākā ugunsdrošības inženiera izglītība, tehnisko zinātņu maģistra grāds).

Raidījuma ierakstā pieminētais jautājums tiek izskatīts sākot ar 10. ieraksta minūti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:10

Jaunākās diskusijas