Vai tenisiste Ostapenko atbalsta Krievijas iebrukumu Ukrainā?

tautaruna.lv 7.jūlijs 2022, 3:45
 
Scanpicx
Sociālajos tīklos, tai skaitā mikroblogošanas vietnē "Twitter", jautājumus raisījis LTV raidījuma "Panorāma" sižets, kurā sporta žurnālists Māris Rīmens norāda uz tenisistes Aļonas Ostapenko nostāju Krievijas uzsāktā kara Ukrainā kontekstā. 

Žurnālists nenoliedz, ka tenististes uzvara pār Beļģijas tenisisti Janīnu Vikmaijeri Vimbldonas tenisa turnīra otrajā kārtā ir uzteicama, tomēr norāda uz ko citu.

"Viņa ir viena no tām mūsu lielajām sportistēm, kas nav paziņojusi ne "jā", ne "nē" šajā Krievijas kara gadījumā," saka Rīmens.

Žurnālists salīdzinājumam pastāsta par poļu tenisisti Igi Švjonteku, kura spēlē ar piespraustu Ukrainas karodziņu un rīko labdarības mačus Ukrainas atbalstam.

Sociālajos tīklos cilvēki dalās viedokļos un diskutē, vai maz vispār iespējama neitrāla pozīcija kara gadījumā.

"Tev uz ielas uzbrūk noziedznieks, sit, dur ar nazi, šauj kājā, plēš drēbes, grib izvarot, es stāvu blakus, un esmu neitrāls, man nav viedokļa, katra sava taisnība, neiešu taču nosodīt uzbrucēju, neraudi, Sandrucīt, vispār jau esmu par cilvēku draudzību utt.," raksta kāds anonīms "Twitter" lietotājs.

Par Ostapenko startu šī gada Vimbldonas turnīrā Ilmārs Stūriška “Latvijas Avīzei” raksta: "Aļona Ostapenko (rangā 17. vieta) Vimbldonas tenisa turnīra pirmajā kārtā ar 6-4, 6-4 pārspēja francūzieti Oseanu Dodēnu (85.). Ostapenko izpildīja deviņas netveramas serves, pretiniecei tāda bija tikai viena. Latvijas sportiste izpelnījās uzmanību ar to, ka īsti neievēroja vēsturiskā turnīra noteikumu par baltu sporta tērpu, proti, svārki bija nedaudz citādā, smilšu krāsas tonī. Dažs speciālists to nodēvējis par kliedzošu pārkāpumu."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas