"Kolosāla kļūda", Krievijas miljardieris Deripaska kritizē notiekošo Ukrainā

tautaruna.lv 6.jūlijs 2022, 4:30
 
Scanpicx
Krievijas alumīnija magnāts Oļegs Deripaska otrdien norādīja, ka uzvarētājs nav iespējams no Maskavas iebrukuma Ukrainā, un uzsvēra ekonomisko cenu, ko Krievija maksā par savu rīcību, ziņo portāls "Reuters".

Deripaskas komentāri žurnālistiem Maskavā atspoguļoja retu publisku kritiku Krievijas paustajam naratīvam. Viņš bija uzmanīgs, lai izvairītos no tiešas prezidenta Vladimira Putina kritizēšanas.

"Mani satrauc tas, cik ātri mēs pametām visu, kas tika sasniegts (ekonomiski) 90. gados, pēc tam mēs pametām visu, ko sasniedzām 2000. gados, un tagad mēs sēžam un gaidām uzvaru. Uzvara pār ko? Kāda uzvara?" Deripaska jautāja.

Viņš piebilda: "Es domāju, ka Ukrainas iznīcināšana būtu kolosāla kļūda, arī mums."

Viņš sacīja, ka labklājības līmeņa celšanās bija saistīta ar Krievijas privātā sektora attīstību un attiecību veidošanu ar pārējo Eiropu, kā Krievijas galveno ekonomisko partneri.

"Taču ir acīmredzami, ka Rietumu sankcijas tagad Krievijai kaitē vairāk nekā Eiropai, "sacīja Deripaska, Krievijas alumīnija giganta "Rusal" dibinātājs.

Deripaskas komentāri nākuši tajā pašā dienā, kad Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs norādīja, ka vienīgais ceļš uz kara beigām ir pilnīga Ukrainas padošanās. Deripaska kļuva par vienu no pirmajiem oligarhiem, kas apšaubīja karu februārī, kad viņš Telegram ierakstā aicināja panākt mieru.

Deripaska bagatība tiek lēsta ap 3,6 miljardiem dolāru, liecina Forbes aprēķini.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:04

Jaunākās diskusijas