Žurnālisti atraduši vēl vienu Putina luksusa īpašumu

tautaruna.lv 29.jūnijs 2022, 3:45
 
Lādogas ezers / Pixabay.com
Īpašums, kam dots nosaukums "Zvejnieku būda" īstenībā ir šiks ēku komplekss ar baseiniem un ūdenskritumu Lādogas ezera krastā.

Žurnālisti atklājuši uzņēmumu tīklu, kas apvieno ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu saistītos aktīvus, kuru kopējā vērtība ir aptuveni 4,5 miljardi ASV dolāru. Visi šie uzņēmumi izmanto e-pasta domēnu llcinvest.ru, kas apvieno desmitiem uzņēmumu, kas saistīti ar Putinam pietuvinātām personām.

Uzņēmumiem, kas izmanto pastu šajā domēnā, pieder vairāku miljardu dolāru aktīvi, kas saistīti ar Putinu, tostarp luksusa komplekss, kam dots nosaukums "Zvejnieku būda". Šī īpašuma galvenās ēkas būvniecība tika pabeigta 2012. gada augustā. Arhitektu birojs, kas projektēja neparasto stikla un koka ēku, ieguva vairākas balvas. 2013. gadā otrpus līcim sāka celt vēl vienu ēku.

Lielā atvērtā plānojuma dzīvojamā istaba aizņem vairāk nekā 200 kvadrātmetrus. Stikla starpsiena to atdala no virtuves. Mājai ir sava alus darītava. Ar iekārtām 345 000 eiro vērtībā šeit var saražot 47 litrus alus dienā.

Otrajā stāvā atrodas tējas istaba ar skatu uz Lādoga ezeru. Caur stikla starpsienu no telpas var vērot alus brūvēšanas procesu.

Īpašumā ir divi baseini. No mājas ceļš ved uz dabisku ūdenskritumu, kas ietek līcī. Ūdenskritums kādreiz bijis tūristu apskates objekts, bet tagad ceļš uz turieni apmeklētājiem slēgts.

Objekta izmaksas ir grūti aplēst, taču žurnālistu rīcībā ir 2015. gada jūnija tāme 187 miljonu rubļu apmērā - tajā nav iekļautas mēbeles, apdare, apgaismojums un arhitektūras un dizaina projekta izmaksas.

Lielāko daļu "Zvejnieka būdai" piegulošās zemes aizņem lauksaimniecības zeme. Īpašumā ir foreļu audzētava un liellopu ferma.

Žurnālisti saņēma vēstules no divām būvfirmām, kas nodarbojās ar "Zvejnieku būdas" apkārtnes labiekārtošanu. Tajās vēstīts, ka visus būvniecības darbus koordinēja pseido labdarības organizācijas "Jūras tradīciju renesanse" darbinieki, kuru e-pasti arī ir izvietoti uz llcinvest.ru domēna.

LLCInvest kontrolē arī citus ar Putinu saistītos īpašumus, tostarp pili Gelendžikā un brīvdienu māju Krievijas ziemeļrietumos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:32

Jaunākās diskusijas