Pēc skandāla ap Krievijas uzņēmumu Riva un Tīna honorārus ziedo Ukrainai

tautaruna.lv 22.jūnijs 2022, 13:09
 
F64
Pēc tam, kad Latviešu mūziķi Samanta Tīna un Markus Riva mikroblogošanas vietnē Twitter tika kritizēti par to, ka piedalījās Krievijā bāzētā uzņēmuma "NL International" dzimšanas dienas pasākumā Rīgā, abu mūziķi paziņoja, ka saņemtos honorārus ziedojuši Ukrainas atbalstam.

Kā bija redzams pēc sociālajos tīklos ievietotajām fotogrāfijām un video, Markus vadīja pasākumu, kas norisinājās Rīgā, Splendid Palace, bet Samanta uzstājās ar muzikālu priekšnesumu.

Pēc sociālajos tīklos saņemtās kritikas gan Samanta, gan Markus Instagram atklāja, ka saņemto honorāru ziedojuši Ukrainai.

"Nezināšana neatbrīvo no atbildības, bet organizāciju, kuras pasākumā biju kā moderators, pirms tam nezināju un nebiju izpētījis. Savu nopelnīto honorāru esmu noziedojis atbalstam Ukrainas cilvēkiem," pauda Riva.

Līdzīgu pazīnojumu izplatīja arī Samanta: "Ņemot vērā emocijas par pasākumu, kurā es esmu uzstājusies, esmu nolēmusi visu savu honorāru ziedot Ukrainai, jo, manuprāt, šajā situācijā svarīgi visiem palikt vienotiem."

Tikmēr jāpiebilst, ka skandālā iesaistījās arī influencere un NL produkcijas popularizētāja Latvijā Katrīne Sauliete, kas uzsvēra, ka paustā infromācija par ballīti it kā Krievijas uzņēmumam nav patiesība. Sauliete skaidroja, ka pasākumu kopā ar domubiedriem organizējusi viņa - Latvijas pilsone - , tas bija paredzēts NL Eiropas līderiem, turklāt runa ir pat atsevišķu, Eiropā bāzētu uzņēmumu, kas nav pat Krievijas kompānijas meitasuzņēmums.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:26

Jaunākās diskusijas