Krievijā ierosina piešķirt Galkina un Pugačovas pili bēgļiem no Donbasa

tautaruna.lv 2.jūlijs 2022, 12:11
 
Ekrānuzņēmums no Instagram
krivijas Federācijas Valsts dome ierosinājusi piešķirt krievu humorista Maksima Galkina un dziedātājas Allas Pugačovas pili bēgļiem no Donbasa, ziņo Ukrainas portāls "Focus".

Sabiedriskie aktīvisti par mākslinieku sūdzējušies prokuratūrai, jo uzskata, ka viņa māja celta, pārkāpjot likumu.

M. Galkins un A. Pugačova var palikt bez sava greznā īpašuma, vēsta Krievijas mediji. Krievijas Federācijas Valsts domes Drošības un korupcijas pakarošanas komitejas priekšsēdētāja pirmais vietnieks Andrejs Logovojs ierosināja pilī izmetināt bēgļus no Donbasa. Šāds priekšlikums izskanēja viņa runas laikā radiostacijas "Runā Maskava" ēterā.

Aktīvisti sūdzas, ka virtai, kur pils tika uzcelta, varētu būt vēsturiska un kultūras vērtība, jo, pēc vietējo iedzīovtāju stāstītā, tur kādreiz atradies zemes īpašnieka īpašums. Taču pils būvniecības laikā neesot veikta vēstures un kultūras ekspertīze. Organizācija uzskata, ka var runāt par kukuli.

Tāpat viņi norādīja uz rupjiem pilsētplānošanas standartu pārkāpumiem, kas varot radīt bīstamas situācijas. Saskaņā ar likumu, šādi objekti ir jānojauc.

Kā zināms, M. Galkins jau no pirmajām Krieivjas iebrukuma Ukrainā dienām nosodīja varas iestāžu rīcību un drīz kopā ar ģimeni devās uz Izraēlu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:10

Jaunākās diskusijas