Britu ekspremjers dalās nepatīkamās atmiņās par tikšanos ar Putinu

tautaruna.lv 25.jūnijs 2022, 5:00
 
SCANPIX
Bijušais Lielbritānijas premjerministrs Gordons Brauns laikrakstam stāstīja par tikšanos ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu 2006. gadā.

"Pirmo reizi klātienē satiku Putinu 2006. gadā, kad biju Lielbritānijas finanšu ministrs. Viņš mani nosēdināja uz ļoti zema krēsla tā, lai man būtu jāskatās uz viņu no apakšas un augšu. Nav šaubu, ka viņš ir diezgan maza auguma vīrietis un tāpēs arī nēsā apavus ar paaugstinātiem papēžiem. Sarunas laikā viņš izvilka papīrus no dosjē un sāka man skaļi lasīt visu, kas tur bija rakstīts, tā, it kā mēģinātu radīt iespaidu, ka viņš par mani zina vairāk nekā es. Tāpēc, kad daži saka, ka Putins pēdējā laikā ir mainījies un kļuvis agresīvāks, varu teikt, ka viņš jau toreiz bija agresīvs un man draudēja. Man nekad nav bijušas ilūziju par Putinu," sacīja Brauns.

Viņš piebilda, ka Putins saprot un ciena tikai brutālu spēku. Jebkurus mēģinājumus panākt kompromisu viņš uztver kā vājumu. Bijušais Lielbritānijas premjerministrs saka, ka Putina dabā ir neievērot nekādus principus, lai sasniegtu savu mērķi.

Britu ekspremjers apgalvo, ka Rietumu vājā reakcija uz Krimas aneksiju pamudinājusi Putinu turpināt savus agresīvos nodomus visā pasaulē ne tikai Ukrainā, bet arī Sīrijā.

Brauns bija Lielbritānijas premjerministrs no 2007. līdz 2010. gadam, vadot leiboristu valdību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:26

Jaunākās diskusijas