Bondars par skandālu: Es neesmu vainīgs

tautaruna.lv 10.jūnijs 2022, 9:20
 
f64.lv, Vladislavs Proškins
Kā zināms, Saeima piekrita prokuratūras lūgumam un kriminālvajāšanas sākšanai izdeva Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāju Mārtiņu Bondaru. Pats politiķis vairākkārt uzsver, ka situācijā, kas radusies viņa īpašuma dēļ, nav vainīgs, vēstīts Edgara Orlova, Gitas Vīksnes materiālā "Grib atņemt pusi mājas" izdevumā "Privātā Dzīve".

Bondars uzsver, ka nav vainīgs, jo nav neko nepareizi izdarījis, neesot arī pārkāpis likumu un cīnīsies par savu taisnību.

"Man nav ideju, ko prokuratūra ir atradusi, ko grib. Neko viltojis neesmu. Ievai pieder zeme un māja. Mājas celtniecībai kredītu bankā viņa ir ņēmusi. Nu kā mēs divitūkstošo gadu sākumā varējām iedomāties, ka 2022.gadā notiks kaut kas tāds?" pauž Bondars.

Viņš piebilst, ka jau septiņus gadus pret viņu un viņa ģimeni tas viss velkas. Min arī cilvēkus, kas, pēc politiķa teiktā, droši vien ir izsaimniekojuši organizācijas mantu un mēģina atrast kādu, uz kuru to norakstīt. Un tas kāds, pēc visa spriežot, ir viņš.

Kā ziņots, Prokuratūras ieskatā Bondars, viņa sieva Ieva Bondare un nu jau mūžībā aizgājusī zvērināta notāre Līga Eglīte jeb persona, pret kuru kriminālprocess izbeigts daļā, mantkārīgā nolūkā personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās viltoja un izmantoja viltotu dokumentu, radot būtisku kaitējumu prasītāja ar likumu aizsargātām interesēm, apliecina prokuratūra.

Par šādu pārkāpumu paredzēts sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar probācijas uzraudzību, ar sabiedrisko darbu vai ar naudas sodu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:10

Jaunākās diskusijas