"Tagad Ausma ir kopā ar savu Imantu"; ko Kantāne savulaik teica par laulību ar Ziedoni?

tautaruna.lv 29.maijs 2022, 18:00
 
F64
Šorīt Latviju pāršalkusī sēru vēsts par Ausmas Kantānes - Ziedones došanos mūžībā raisījusi skumjas daudzi viņas talanta un personības cienītāju vidū. Veltot atvadu vārdus, daudzi saka, ka tagad Ausma ir kopā ar savu Imantu.
Imants Ziedonis mūžībā devās 2013. gada 27. februārī.
Pērn novembrī portāls NRA rakstīja, kā Ausma Kantāne iepazinusies ar dzejnieku Imantu Ziedoni un, cik neparasti viņš viņu bildinājis. Aktrise ar dzejnieku iepazinušies kādā pasākumā kolhozā, kur A. Kantānei bijis jālasa I. Ziedoņa dzeja. Dzejniekam paticis viņas sniegums un viņš pēc uzstāšanās viņai to personīgi pateicis, aicinot uz kafejnīcu vai izbraucienā ar motociklu. Aktrise izvēlējusies motociklu. Vairāk par šo romantisko tikšanos un bildinājumu var izlasīt šeit: "Tā mēs nobraucām 47 gadus"; Kantāne atklāj nezināmas detaļas par attiecībām ar Ziedoni .
2020. gadā viņa piedalījās forumā "Līdere", kurā runāja par tēmu "Sieviete ‒ mūza". Aktrise stāstīja it kā jau zināmo, bet viņas emocijas, runājot par bērnu neesamību, aizkustināja.

"Es ātri sapratu, ka Imanta talants ir lielāks, daudzpusīgāks, varenāks, sabiedrībai vajadzīgāks." Nevar gan apgalvot, ka Ausma Kantāne-Ziedone, lai arī daļēji atteikusies no savas karjeras vīra interešu dēļ, būtu bijusi profesijā neveiksmīga. Viņas lomas kino un teātrī, politiskā darbība runā pašas par sevi, pēc foruma rakstīja nra.lv.

Tomēr aktrise nopūšas: "Altruistiskais egoisms - ja es būtu zinājusi, ka vispirms jādomā par sevi..." Viņa neuzskata, ka kalpojusi Ziedonim, drīzāk ‒ palīdzējusi, «un tāda palīdzēšana dod mieru». Aktrise gribējusi lielu ģimeni, diemžēl bērnībā pārslimotās tuberkulozes dēļ "dievs tā nebija vēlējis", caur asarām teica Ausma Kantāne-Ziedone. Un viņa kļūst dzejniekam gandrīz par māti. Rod piepildījumu tajā. "Bet tas diez vai ir labi, es tagad tā domāju. Taču mums piedzima 12 rakstu sējumi. Es nekad neesmu gribējusi būt mūza. Es gribēju būt māksliniece. Vai esmu bijusi mūza, to varētu atbildēt pats dzejnieks," noteica aktrise.

Dzīvē viņi viens otram bija puķuzirnītis un mietiņš un mainījušies lomām, līdz puķuzirnītis uzkāpis debesīs. Imants par viņiem rakstījis: divi un abi.

Nu abi ir atkal divi un kopā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas