Alvis Hermanis saņem draudus par fizisku izrēķināšanos

tautaruna.lv 28.maijs 2022, 2:00
 
Rūta Kalmuka/F64
Režisors Alvis Hermanis sociālajā vietnē Instagram atklājis, ka sava ieraksta dēļ, kurā kritizē Krieviju, saņēmis lielu skaitu draudu.

A. Hermanis soctīklos dalījās ar ierakstu, kurā Krieviju nodēvēja par "agresīvu fašistu valsti". Tagad režisors atklāj, ka šī iemesla dēļ saņēmis gan rakstiskus, gan mutiskus draudus.

"Pēdējo divu dienu laikā esmu saņēmis vairāk kā 100 rakstiskus draudus par fizisku izrēķināšanos ar manu personu," raksta A. Hermanis. Viņš atklāj, ka saņēmis arī mutiskus draudus ar video palīdzību.

Viņš atzīmē, ka saņemto draudu dēļ ir nobloķējis savu profilu sociālajā vietnē Facebook.

"Karš pienācis tuvu," nobeigumā piebilst režisors.

Iepriekš. A. Hermanis publiskoja ierakstu, kurā norādīja, kāpēc Krievija ir agresīva valsts.

"Tas ir mega krahs, ko tagad rietumi piedzīvo - ilūzijas un pārpratumi par Krieviju.
1. Rietumi nesaprot, ka krievi ir cita civilizācija. Optisks apmāns. Viņi tikai ārēji izskatās pēc eiropiešiem. Akcentēju - viņi nav kaut kādi 2. šķiras cilvēki, viņi tikai ir - citādāk iekārtoti.
2.Krievijā nekad nav bijis sabiedrības tai nozīmē, kā mēs to saprotam, kura spējīga pati organizēties. Tikai bars jeb biomasa, kura pakļaujas vienam cilvēkam.
3. Krievu tauta nenes atbildību par impērisma agresīvo uzvedību? Ir tieši otrādi - tiekot vaļā no visādiem Staļiniem nekas nemainās un viss atsākas no jauna. Jo impērisma ideja nāk tieši no pašas tautas.
4. Krievijas opozicionāri tomēr tikai ļoti retos gadījumos ir krievu tautības cilvēki. Kā redzam arī šobrīd - tie ir pārsvarā ebreji, vai tatāri un citi. Jā, krievi starp viņiem ir, bet maz.
5. Krievu psiholoģiskais kokteilis (vairākuma gadījumos) sastāv no diviem pamata elementiem - mazvērtības kompleksa un lieluma mānijas.
Jeb mūžīgais upura sindroms plus mistiska izredzētības apziņa.
Masveidīgs darbs psihoteraipetiem.
6. Krievu kultūras atbildība ir ļoti diskutējams jautājums.
Jo liela daļa krievu kultūras patiešām tautai ir iegalvojusi, ka tieši krievi ir apveltīti ar īpašu garīgumu ("duhovnostj"), kurš citām tautām tomēr gluži nepiemīt un līdz ar to ir pārāka par tām. Arī slavenā frāze "veļikaja russkaja kuļtura", kuru turpina lietot daudzi, tai skaitā - opozicionāri, arī norāda uz impēriskiem kompleksiem. Neesmu nekad dzirdējis, piemēram, itāļus sakām - "veļikaja italianskaya kultura".
Pat gudrākajiem krievu mākslas cilvēkiem piemīt kultūras šovinisma un augstprātības izpausmes.
7. Vācijas, Francijas un tagad arī Itālijas aicinājums vienoties ar Putinu izskatās pēc idejas 1943.gada beigās tomēr mēģināt vienoties ar Hitleru.
Jo ātrāk atzīsim rūgto patiesību, jo lielākas cerības kaut kad panākt mieru Eiropā. Kopš New York Times aizvakar publicēja Snaidera (fašisma vēsturnieka, cita starpā) viedokli, ka fašisma apzīmējums šodienas Krievijas gadījumā nav vairs nekāds eifēmisms, būtu tikai godīgi arī mums un visai rietumu pasaulei atzīt beidzot faktu: Krievija ir fašistiska valsts," rakstīja režisors.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:56

Jaunākās diskusijas