Savā kāzu ballītē viņa dejoja ar Putinu, tagad atkāpjas no amata

Portāls nra.lv, Ziņu aģentūra LETA 27.maijs 2022, 4:30
 
Scanpicx
Austrijas bijusī ārlietu ministre Kārina Kneisla, kas savās kāzās dejoja ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, atstājusi Krievijas naftas nozares lieluzņēmuma "Rosņeftj" direktoru padomes locekles amatu, pirmdien paziņoja kompānija.

Savā kāzu ballītē viņa dejoja ar Krievijas prezidentu Putinu. Un viņa nopelnīja lielu naudu Krievijas gāzes giganta "Rosņeftj" uzņēmumā.

Kneislas iesniegtais atlūgums spēkā stājies piektdien, informēja "Rosņeftj".

2018.gadā Kneisla, kas tolaik ieņēma ārlietu ministres amatu, uz savām kāzām uzaicināja Putinu un viesībās ar Kremļa saimnieku dejoja, izpelnoties pasaules mediju uzmanību.

57 gadus vecā politiķe nākamajā gadā valdību pameta, bet pērn jūnijā tika apstiprināta "Rosņeftj" direktoru padomē kā neatkarīgā direktore.

Austrijas bijusī ārlietu ministre amatu "Rosņeftj" atstājusi pēc tam, kad piektdien Krievijas naftas kompānija paziņoja, ka pēc piecu gadu darbu tās padomē pamet Vācijas bijušais kanclers Gerhards Šrēders, kurš bija padoems priekšsēdētājs. Vācijas valdība iepriekšējā dienā bija paziņojusi, ka saikņu ar Krieviju dēļ Šrēders zaudēs vairākas bijušā kanclera privilēģijas.

Piektdien Kneisla ziņu aģentūrai AFP sacīja, ka plāno nostrādāt "Rosņeftj" visu viena gada amata termiņu, bet jau martā esot informējusi kompāniju, ka uz jaunu amata termiņu "Rosņeftj" direktoru padomē nekandidēs.

Kneislas privātajā mājaslapā publicētas vairākas intervijas Krievijas valsts finansētajai mediju organizācijai RT, no kurām jaunākā ir divas dienas pirms Krievija 24.februārī sāka atkārtoto iebrukumu Ukrainā.

"Rosņeftj" paziņojumā pateicās Kneislai par paveikto "sarežģītajā starptautiskajā situācijā", paužot cerību nākotnē sadarboties ar viņu kā eksperti.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:19

Jaunākās diskusijas