Eilands: Okupācijas pieminekli, ienirsti pie karakuģa papeldēt

tautaruna.lv 21.maijs 2022, 9:30
 
Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency
Mūziķis Ralfs Eilands soctīklos pateicas ikvienam, kas vakar piedalījās gājienā.

"Visi draugi un radi satikās gājienā!

Mums ir oficiāli jāpārstāj sevi saukt par klusajiem letiņiem, jo mēs esam skaļā Latvijas tauta!

Lai arī mēs esam tik daudz un dažādi, man ir prieks, ka mēs spējam vienoties kopīgām idejām un mērķiem par arvien patīkamāku Latvijas nākotni! Ticiet man, kad es un man līdzīgie pagurs, tad mums jau būs dikti jaudīgas un aktīvas nākamās paaudzes, kuras neklusēs un malā nestāvēs! Okupācijas piemineklim saku — paldies neparko, kā arī uz mūžīgu neredzēšanos! Tagad ienirsti pie karakuģa papeldēt!" aicina R. Eilands. Daudzi cilvēki pateicas mūziķim par šiem drosmīgajiem vārdiem un vakardienas pasākumu kopumā.

Jau ziņots, ka piektdienas novakarē Rīgā "atbrīvošanās no padomju mantojuma" gājienā bija pulcējušies aptuveni 5000 cilvēku.

Gājiena dalībnieki prasa Valsts prezidentam, Saeimai un valdībai steidzami apzināt un demontēt visus PSRS jeb Krievijas okupācijas varas pieminekļus un piemiņas zīmes. Tāpat tiek prasīts nomainīt ar padomju funkcionāriem saistītos ielu, laukumu un skvēru nosaukumus visā Latvijas teritorijā.

Tiek prasīts steidzami izstrādāt un pieņemt likumu par Latvijas valstij nelojālu personu izraidīšanu no Latvijas un pilsonības atņemšanu, kā arī izstrādāt likumu, kas aizliedz kandidēt valsts, pašvaldību un Eiropas Parlamenta vēlēšanās, ieņemt ierēdņu amatus un amatus valsts un pašvaldību institūcijās un to struktūrvienībās personām, kuras atbalsta Krievijas īstenoto agresiju pret Ukrainu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:29

Jaunākās diskusijas