Liepnieks ironizē par Kariņa lēmumiem

tautaruna.lv 17.maijs 2022, 17:30
 
Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency
Jānis Vitenbergs (NA) nav vājš ekonomikas ministrs, viņa demisijas pieprasījums ir saistīts tikai ar nepieciešamību saglabāt politisko līdzsvaru valdošajā koalīcijā, intervijā Latvijas Radio apgalvoja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers atzina, ka Vitenbergam tagad nākas zaudēt amatu tikai tāpēc, ka viņa pārstāvētā politiskā partija pieņēma lēmumu, kas destabilizē valdību.

"Tas nav saistīts ar viņa konkrēto darbību, tas ir vairāk [saistīts] ar to, ka viņš ir visnesenāk pienākušais valdības loceklis no Nacionālās apvienības (NA)," savu lēmumu skaidroja valdības vadītājs.

Politiskās peripētijas, protams, tiek apspriestas arī soctīklos. Piemēram, politisko procesu apskatnieks Jurģis Liepnieks saskatījis kādas sakarības.

Jau ziņots, ka 2020. gada izskaņā toreizējais Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce nolēma demisionēt. Šādu lēmumu Pūce pieņēmis pēc tam, kad viņa bijušais partijas biedrs Māris Mičerevskis paziņoja, ka Pūce viņam uzreiz pēc Rīgas domes vēlēšanām prasījis sagādāt Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi. Ministrs Pūce pēc tam gan taisnojās, ka sarakste ar Mičerevski bijusi jokošanās, kā arī apgalvoja, ka divus gadus, kopš nav Rīgas domnieks, Rātsnama stāvvietas nav izmantojis. Taču tie bijuši meli, nu atzinis Pūce.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:57

Jaunākās diskusijas