Aišpuram priekšlikums, ko likt pieminekļa Pārdaugavā vietā

tautaruna.lv 18.maijs 2022, 16:14
 
Ģirts Ozoliņš/F64
"Kāpēc, lai mēs tagad izrādītu vēl kādu labu žestu agresoru valstij?"- kanāla TV 24 raidījumā "Preses klubs" jautā mūziķis Jānis Aišpurs.

Viņš pauž pārliecību, ka piemineklis Pārdaugavā ir jādemontē, taču dalās arī ar ierosinājumu, ko izveidot tā vietā, jo piekrīt, ka "pazemes valstībai" jeb telpām, kas izveidotas zem pieminekļa, ir potenciāls.

"To var pilnīgi pretēji pavērst," saka mūziķis. "Uztaisīt kaut kādu muzeju, memoriālu karam, kas notiek Ukrainā. Idejiski būtu kā pasakās - vietā, kur velni pulcējas, iespraud pīlādža zaru, uzvelc pāris Māras krustus, izkvēpini vīraku un pēkšņi tā vieta, kur viņi ir gribējuši pulcēties, ir vēēē..."

Kā zināms, pagājušajā piektdienā Rīgas domes ārkārtās sēdē pieņemts vēsturisks lēmums: nolemts demontēt objektu "Piemineklis Padomju armijas karavīriem - Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem", kas atrodas Pārdaugavā.

Jau ziņots, ka Saeima galīgajā lasījumā pieņēma Ārlietu komisijas virzītos likuma grozījumus, ar ko tiek atcelti juridiskie šķēršļi Pārdaugavā, Uzvaras parkā, esošā padomju pieminekļa nojaukšanai.

Jautājums par pieminekļa nojaukšanu īpaši aktualizējās pēc Krievijas sāktā kara pret Ukraina.

Pieminekļa celtniecība un Uzvaras parka pārbūve noritēja no 1979. līdz 1985.gadam.

Savulaik piemineklis tika bojāts spridzināšanā. 1997.gada organizācijas "Pērkoņkrusts" dalībnieki mēģināja uzspridzināt Uzvaras pieminekli, spridzināšanas laikā bojā gāja divi no spridzinātājiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:28

Jaunākās diskusijas