Alvis Hermanis atklāj, kā karš ietekmējis aktierus Maskavas teātros

tautaruna.lv 20.maijs 2022, 4:30
 
Rūta Kalmuka/F64
Režisors Alvis Hermanis sociālajā vietnē Instagram pastāstījis, kā lomas tiek dalītas teātros Maskavā kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā.
"Nupat parunājos ar vienu Maskavas režisoru, kurš tagad aizbraucis no valsts. Viņš stāsta, ka viņa teātrī (tipisks valsts teātris ar 90 aktieriem trupā) Putina atbalstītāji un pretinieki sadalījušies sekojoši: tie, kuri spēlē galvenās lomas, ir pret Putina karu un tie, kuri gadiem spēlē mazās lomas, ar entuziasmu atbalsta visu notiekošo," raksta režisors.

Viņš atsaucas arī uz citiem avotiem, kas apliecinājuši, ka līdzīgi notiekot arī citos Krievijas galvaspilsētas teātros un līnija esot novilkta "kā ar lineālu - ļoti skaidri un saprotami".

"Citi mani avoti apliecina, ka precīzi tādā pat veidā aktieri pēc savas pozīcijas sadalās arī citos Maskavas teātros. Izņēmumi ir ļoti reti. Tas nu liecina tikai to, ka esam liecinieki apbižotu lūzeru festivālam," pauž režisors.

Jau vēstīts, ka Jaunajā Rīgas teātra trupā uzņemta krievu aktrise Čuplana Hamatova.

Krievijas aktrise, labdarības fonda "Podari žiznj" dibinātāja Čulpana Hamatova, kura nosodījusi karu Ukrainā, apmetusies Latvijā.

"Pavisam drīz viņa piedalīsies mūsu izrādēs. Sākuma posmā - savā dzimtajā valodā. Čulpana, es zinu, ka tā bija neticama pilsoniska drosme pirms pāris gadiem Maskavā piedalīties manā izrādē par Gorbačovu. Mēs visi cerējām, ka mūsu iestudējuma vēstījums, - ka brīvība nav tukšs vārds, - sasniegs dzirdīgas ausis. Mēs bijām naivi. Bet mēs vismaz to pateicām. Un mēs turpināsim to darīt," pauž Hermanis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:38

Jaunākās diskusijas