"Bez konkursa jāsūta Riva!" Soctīklos spriež, kas Latvijai jādara, lai beidzot tiktu Eirovīzijas finālā

tautaruna.lv 13.maijs 2022, 19:36
 
Ekrānšāviņš
Kā zināms, arī šogad Latvijas dalībniekus Eirovīzijas finālā neredzēsim. Tikmēr mikroblogošanas vietnē Twitter izvērsusies plaša diskusija, kas tad Latvijai būtu jādara, lai mēs beidzot vismaz tiktu finālā, nerunājot par uzvaru konkursā.

Šogad Latviju konkursā pārstāvēja "Citi Zēni" un kamēr enerģiskais puišu priekšnesums latviešiem patika, ko varēja spriest pēc atsauksmēm soctīklos, kārtējo reizi mums iekļūt finālā neizdevās.

Mūziķis Edgars Bāliņš tviterī izvērsis diskusiju, jautājot, kas vēl Latvijai būtu jāizdara, lai beidzot iekļūtu dziesmu konkursa finālā.

Pirmais komentārā ar risinājumu dalījies mūziķis Ralfs Eilands, iesakot, ka vienkārši uz konkursu jāsūta dziedātājs Markus Riva, kurš, kā zināms, ir viens no pastāvīgākajiem pašmāju atlases dalībniekiem.

R. Eilanda viedoklim pievienojas aktrise Dārta Daneviča, piebilstot, ka M. Riva jāsūta uz Eirovīziju bez konkursa. Bet aktieris Intars Rešetins iesaka šo jautājumu uzdot 2002. gada Eirovīzijas uzvarētājai Marijai Naumovai.

Arī citi soctīklu lietotāji komentāros dalījušies ar saviem ieteikumiem.

"Ir jādzied tā lai varētu saprast kaut ko. Vienīgie vārdi ko es varēju saklausīt bija ‘green, Cool, un veggie’ tālāk pilnīgi neko. Citiem izpildītajiem skaidri katru vārdu varēja saklausīt," uzskata komentāra autore.

"Jābūt sievietei ar maigu balsi un labu piedziedājumu, tā vismaz izskatās pēc šī pusfināla," domā Linda.

Kristiānam ir risinājums: "Pārmaiņas pēc jānosūta kvalitatīva dziesma?" - retoriski jautā Rihards. Ideja nākamajam gadam - LTV atceļ Supernova un rīko iekšējo atlasi. Par ietaupīto naudu piesaista kādu labu Zviedrijas producentu un beidzot uzraksta normālu dziesmu, kā arī iestudē labu priekšnesumu. (Ir raidsabiedrības, kuras tā bieži dara)."

"Kamēr skatītāju kritērijs būs "par tiem smukajiem" līmenī; ap konkursu esošo vēstījumi būs "Eirovīzija ir balagāns" līmenī; bet Supernovas dalībnieki, kā liela daļa šogad, to uztvers kā piedūrienu, nevis dziesmu konkursu, finālu neredzēt," uzskata Mārtiņš.

"Padomājiet, ka, iespējams, lai arī kuru mēs neaizsūtītu uz to konkursu, tāpat neviens nebūtu bijis gana labs (vai slikts),lai tiktu tālāk. Un tas,ka CZ netika tālāk, nepadara ne viņus, ne mūsu tautu par lūzeriem. Tas ir TIKAI konkurss!" - uzskata Vinnta.

"Spriežot pēc finālā iekļuvušajām (ar dažiem izņēmumiem), ir jānodzied kaut kāda garlaicīga dziesma...phe,neskatīšos vairs šito. Citi zēni bija ļoti labi," pauž Madam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:51

Jaunākās diskusijas