Karš Ukrainā: Sipeniece saraudina latviešu dziedātāju

tautaruna.lv 17.maijs 2022, 3:30
 
Dmitrijs Suļžics /F64
10. maijā dziedātāja Patriša (Patrisha) viesojās radio "Star FM" raidījumā "Zoopasta", lai reklamētu savu jauno singlu, taču, mēģinot komentēt raidījuma vadītājas Baibas Sipenieces-Gavares izteikumus par Ukrainas konfliktu, sāka raudāt.

Raidījumā dziedātāja pauda, ka mēģina neitrāli skatīties uz karu no tāda viedokļa, ka ir par mieru un nevēlas būt nevienā pusē.

Viņa uzsvēra, ka ja būs tikai par vienu konkrētu valsti, tad tas nozīmēs, ka viņa stāv pret visiem saviem radiniekiem.

Šāda atbilde gan neapmierināja Baibu Sipenieci.

Fragments no tiešā ētera, kas publicēts santa.lv.

Baiba: Progresīvi domājošie krievu cilvēki saka, ka tas nav krievu karš - tas ir Putina karš pret Ukrainu. Patiesībā viņš terorizē arī savus iedzīvotājus. «Par mieru» ir frāze, ar kuru bieži vien laipo cilvēki. Karš ir briesmīga padarīšana. Tur diemžēl ir jāieņem pozīcija.

Patrisha: Nu, es varētu varbūt nepiekrist, bet esmu pret karu jebkurā gadījumā. Manuprāt, tas ir drausmīgi, ka cilvēkiem nākas ko tādu pieredzēt. To nenovēlu absolūti nevienam. Mana galvenā nostāja ir, lai cilvēkiem dienas beigās būtu miers.

Nu… grūti ir par to runāt, jo man nav tikai vienā no šīm valstīm radinieki, bet visās trijās [Krievijā, Ukrainā, Baltkrievijā]. Ja es tiešām izvēlētos, par kuru no valstīm būt, tie priekš manis būtu sirdsapziņas pārmetumi.

Viņa uzsvēra: "Ziniet, es negribētu, lai cilvēki domā, ka man ir kaut kāda nostāja vai ka man tādas nav. Īstenībā šī ir ļoti grūta tēma, par kuru man absolūti šobrīd tiešām negribētos runāt."

Jāatgādina, ka Baiba Sipeniece-Gavare jau iepriekš skaļi paudusi savu nostāju Ukrainas kara jautājumā, kritzējot latviešu mūziķus Intaru Busuli un Prāta vētru, kas uztstājās Krievijā.

Jau vēstīts, ka LTV intervijā radio personība Baiba Sipeniece-Gavare februārī, protestējot pie Kreivijas vēstniecības teica: "Šī ir ļoti liela mācība mums visiem, un šeit es gribu vērsties arī pie saviem kolēģiem, pie šovbiznesa pārstāvjiem, tie, kuri brauca un apkalpoja oligarhus, viņi vairoja šo situāciju, viņi ir līdzvainīgi, un es to jau teicu 2014. gadā, ka nebūs labi, nedrīkst ar ienaidnieku koķetēt, jo, braucot un muzicējot viņu ballītēs, apkalpojot viņus, jūs viņiem devāt sajūtu, ka viņi ir normāli.

Lūk, rezultāts. Un, nevajag, "Prāta vētra", tagad nākt uz koncertu, uz skatuves un izlikties, it kā nekas nebūtu bijis. Jūs esat līdzvainīgi. Intar [Busuli], tu arī esi līdzvainīgs, un visa jūsu apkalpojošā komanda.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:10

Jaunākās diskusijas