"Turi muti"; Leonardo Di Kaprio sanikno Brazīlijas prezidentu

tautaruna.lv 14.maijs 2022, 18:42
 
AFP/Scanpix/Leta
Brazīlijas prezidentu Žairu Bolsonaru saniknojis Holivudas aktiera Leonardo Di Kaprio sacītais valsts jauniešiem, ziņo "People".

Oktobrī notiks Brazīlijas prezidenta vēlēšanas.

Pasaulslavenais aktieris mikroblogošanas vietnē "Twitter" mudināja jauniešus doties uz vēlēšanām, lai veicinātu klimata pārmaiņas un iestātos par lietus mežu saglabāšanu. Di Kaprio tiešā veidā norādīja, ka pie Amazones lietus mežu esošās situācijas ir vainojams prezidents.

"Brazīlija ir mājvieta Amazonei un citām ekosistēmām, kuras ir kritiskā situācijā klimata pārmaiņu dēļ. Tas, kas tur notiek, ir svarīgs mums visiem, jauniešu iesaiste vēlēšanās ir svarīga, lai veicinātu pārmaiņas," rakstīja Di Kaprio.

Bolsonaro nepalika atbildi parādā.

Esošais Brazīlijas prezidents uzrunājot pagājušajā nedēļā savus atbalstītājus, pēc aktiera paziņojumiem "Twitter", lika noprast, ka nav apmerināts ar Di Kaprio sacīto.

"Tagad Di Kaprio ir jāzina, ka pat Pasaules Tirdzniecības organizācijas prezidents ir teicis, ka bez Brazīlijas agrobiznesa pasaule piedzīvotu badu. Tātad, Di Kaprio labāk turi muti, nevis runā muļķības."

Bolsonaro pēcāk atkārtoti komentēja Di Kaprio vēstījumu: "Paldies par atbalstu, Leo! Ir patiešām svarīgi, lai nākamajās vēlēšanās piedalītos katrs brazīlietis. Mūsu cilvēki izlems, vai viņi vēlas saglabāt mūsu suverenitāti pie Amazones, vai arī, lai viņus pārvalda blēži, kas kalpo ārvalstu interesēm."

Kā vēsta "People", tad Amazones lietusmeži ir nepārtraukti cietuši kopš Bolsonaro stāšanās amatā 2019. gadā. CNN ziņo, ka politiķis ir "vājinājis vides aizsardzību, apgalvojot, ka tā kavē ekonomisko attīstību."

Leonardo Di Kaprio ir aktīvs vides un klimata aktīvists.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:07

Jaunākās diskusijas